12 χρόνια…You Tube!

Έχουν περάσει ακριβώς 12 χρόνια από τότε που τρεις φίλοι, πρώην υπάλληλοι της paypal, ο Τσαντ Χάρλεϊ, ο Στιβ Τσεν και ο Τζουντ Καρίμ κατοχύρωσαν το domain “youtube.com” και δημιούργησαν μία ιστοσελίδα video sharing όπου οι χρήστες μπορούσαν να ανεβάσουν, να διαδώσουν και να παρακολουθήσουν βίντεο.

Το Youtube ήταν (καί είναι) μία δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα   διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες για ανεβάσουν τα βίντεο τους και να τα δουν οι άλλοι χρήστες της υπηρεσίας. Η εξάπλωσή του ήταν τόσο ραγδαία και παγκόσμια, πού περίπου 1,5 χρόνο μετά η ιστοσελίδα πωλούταν στην Google για το αστρονομικό ποσό των 1.65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε είχε τίτλο «Me at the zoo» και η ανάλυσή του δεν ήταν καλής ποιότητας. Η διάρκεια του μόλις 18 δευτερόλεπτα. 18 δευτερόλεπτα που πόσταρε ένας εκ των ιδρυτών της σελίδας και που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 36 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από τότε το youtube δεν έγινε απλά η πιο δημοφιλής ίσως σελίδα του διαδικτύου, αλλά άλλαξε και την ζωή πολλών ανθρώπων.

Ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο που περιλαμβάνει είναι δύο μικρών παιδιών που το ένα δαγκώνει το χέρι του άλλου. Ο πατέρας αυτών των δύο παιδιών πόσταρε το βίντεο αυτό στο Youtube, ώστε να το παρακολουθήσει ο νονός του ενός, που βρίσκονταν στην Αμερική. Μαζί με τον νονό του Τσάρλι όμως το παρακολούθησαν και άλλοι 835.000.000 άνθρωποι, κάτι που κυριολεκτικά άλλαξε τη ζωή της οικογένειας, αφού τους έφερε από διαφήμιση περισσότερα από 6.000.000 δολάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM

Το Youtube στα 12 χρόνια λειτουργίας του έχει «γεννήσει» σταρ, όπως για παράδειγμα τον Τζάστιν Μπίεμπερ, έχει κάνει πλούσιους ανθρώπους όπως τους ιδιοκτήτες του καναλιού screen junkies που δημιουργούσαν τα γνωστά «ειλικρινή τρέιλερ».

Ο Κορεάτης που δημιούργησε το Gangnam style με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια προβολές, έβγαλε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια κέρδος, έκανε ένα ακόμα βίντεο και στη συνέχεια αποσύρθηκε…

Είναι δεδομένο πλέον πως μπορείς να παρακολουθήσεις πλέον τα πάντα εκεί. Το Youtube είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας μας και αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες της τελευταίας 20ετιας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss