AthensCon 2017: Η τρίτη φορά …είναι πάντα η καλύτερη (!)

Το AthensCon το πραγματικά μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας της Ελλάδας, επιστρέφει για τρίτη φορά, στίς 2 & 3 Δεκεμβρίου.

Για άλλη μια φορά το Κλειστό Παλ. Φαλήρου (Tae Kwon Do) μετατρέπεται για ένα ολόκληρο διήμερο σε μια εναλλακτική διάσταση όπου συνυπάρχουν στο ίδιο μέρος ήρωες, εξωγήινοι, τέρατα, και φυσικά εμείς. To AthensCon είναι μια εκδήλωση που ταξιδεύει το κοινό σε φανταστικούς κόσμους περιπέτειας, δράσης και μυστηρίου για να ζήσει στιγμές γεμάτες με εικόνες χαρακτήρων, που μάγεψαν ανεξαρτήτως ηλικίας και μέσου. Ταινίες, κόμικς, video games, επιτραπέζια, cosplay όλα ζωντανεύουν μπροστά μας για να χαρίσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους!

Αυτή τη χρονιά τιμούν την χώρα μας με την παρουσία τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από το εξωτερικό (Steve Cardenas, Ian Churchill, Matt Hawkins, Ben Herrera, Kev Hopgood, John Howe, Drazen Kovacevic, Robert J. Kuntz, Claudio Sciarrone, Ian Whyte, Narga & Aoki Cosplay). Γνωρίστε από κοντά τον κόκκινο Power Ranger Steve Cardenas ή τoν Ian Whyte ένα από τους White Walkers ή τον Mountain ή τον γίγαντα Wun Wun από το Game of Thrones που έρχεται για να μας αποκαλύψει μυστικά και εμπειρίες από την τηλεοπτική σειρά. Toν Kev Hopgood συνδημιουργό του χαρακτήρα War Machine της Marvel ή τον John Howe τον αρχιτέκτονα των κόσμων του Lord of the Rings, και του οποίου τα σχέδια πήραν μορφή από τον Peter Jackson στον κινηματογράφο, και όλους τους υπόλοιπους αξιόλογους καλεσμένους.

Επίσης, θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, 63 γνωστοί και καταξιωμένοι σκιτσογράφοι / εικονογράφοι από τη χώρα μας, αλλά και νέοι που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους προς τέρψη των επισκεπτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, θα πωλούνται ήδη υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους τους δημιουργούς, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες – ηθοποιούς.

Στην αρένα και τα διαζώματα των συνολικά 7000τ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερους από 100 εκθέτες, να θαυμάσει από κοντά την κινηματογραφική ρέπλικα του αυτοκινήτου των FlintStones του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, να προσπαθήσει να σηκώσει το σφυρί του Thor κ.ά.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με απίθανα δώρα, να προσπαθήσουν να αποδράσουν από την καλύβα του Σαμάνου, να παίξουν video games γνωστών εταιριών και να μάθουν νέα επιτραπέζια που δεν γνώριζαν ως τώρα. Φυσικά δεν γίνεται να λείπουν οι εκπληκτικοί Cosplayers, που θα κατακλύσουν τον χώρο και θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ συμμετοχής τους ξεπερνώντας τον περσινό αριθμό των 351 κουστουμιών!!!

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του AthensCon, δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια ειδικού ενδιαφέροντος από καταξιωμένους στον χώρο τους εισηγητές, οι οποίοι θα προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές.

Στα άνω διαζώματα του γηπέδου, περιμένουν τους επισκέπτες περισσότερες εκπλήξεις. Θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικές εικαστικές εκθέσεις. Την ομαδική έκθεση εικονογράφησης Ελλήνων σχεδιαστών “The Next Decade”, το Dark Room, όπου θα φιλοξενηθεί μια διαφορετική έκθεση με τίτλο “Φρικωδίες“, καθώς και την ατομική έκθεση του μεταλλουργού Δημήτριου Κατσίκη του μοναδικού δημιουργού αρχαίωνελλήνικών πανοπλιών όπως τις φτιαχνάνε πριν 2500 χρόνια.

 

Κι επειδή η διασκέδαση δεν τελειώσει ποτέ, σας περιμένουμε στο AthensCon After Party το βράδυ του Σαββάτου 2/12  από τις 21:00 μέσα στο στάδιο Tae Kwon Do σε μία αίθουσα 500τ.μ. που θα φιλοξενήσει στο stage της τους κωμικούς Σέξπυρ, Αριστοτέλη Ρήγα, Απόλλων Roach, Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον DJ iPsycho. Η είσοδος είναι δωρεάν για τους επισκέπτες του συνεδρίου.

Πληροφορίες Εισιτηρίων εδω

Πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδω

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ:

Star WebTv, Public, Disney, Sony Playstaton Γαλλικό Ινστιτούτο, Flocafe, Will o’ Wisps, Popcode

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss