14 Δεκεμβρίου… η ημέρα που “πεθαίνει” το ελεύθερο internet

Τέλος ετοιμάζονται να δώσουν οι απανταχού διαδικτυακοί πάροχοι των ΗΠΑ, στήν ουδετερότητα του Διαδυκτίου, ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο “ταφόπλακα” στο πλάνο της προεδρίας Ομπάμα για ένα πιο ανοικτό Ίντερνετ

Την ώρα που για τη διεθνή και αμερικανική επικαιρότητα μονοπωλούν το ενδιαφέρον οι αποκαλύψεις για το περιβάλλον και την προκλητική δράση του Ντόναλντ Τραμπ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ετοιμάζεται να σαρώσει το ελεύθερο ίντερνετ, διαλύοντας κανονισμούς-ορόσημο που εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο  πρόεδρος της FCC, Ατζίτ Πάι, «με την πρότασή μου, η διακυβέρνηση θα σταματήσει να κάνει μικροδιαχείριση του Ίντερνετ. Αντίθετα, η Επιτροπή μας θα επιβάλει τη διαφάνεια στους παρόχους και στις πρακτικές τους, έτσι ώστε οι καταναλωτές να επιλέγουν τις υπηρεσίες που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους».

Το πλάνο του κ. Πάι αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά, σε ειδική συνάντηση η οποία θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.  Έτσι με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσει η οριστική “διάλυση” της διακυβέρνησης Ομπάμα, που είχε ως στόχο την αποτροπή δημιουργίας ενός Διαδικτύου δύο ή πολλών ταχυτήτων και με πολλές διαφορετικές χρεώσεις για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας streaming.

Σύμφωνα με εκείνους που είναι αντίθετοι στις κυοφορούμενες αλλαγές, η κατάργηση αυτών των κανόνων θα παραδώσει στους παρόχους τον έλεγχο του διαδικτύου, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο «διαπλοκής» ανάμεσα στους παρόχους, άλλες εταιρείες, κυβερνητικούς οργανισμούς, με αντικείμενο την ταχύτητα πρόσβασης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Ομπάμα είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την αποδέσμευση του ICANN, του οργανισμού που διαχειρίζεται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Διαδικτύου, από την ηγεμονία των ΗΠΑ και την αυτονόμησή του.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss