3 Μαρτίου βγαίνει στην αγορά το Nintendo Switch στα $299,99

Η νέα κονσόλα της Nintendo θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου του 2017 με τιμή $299,99 στις ΗΠΑ (για την Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα επίσημη πληροφόρηση, ωστόσο και στη χώρα μας θα διατεθεί από την 1η μέρα). Η Ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε τόσο την ημερομηνία κυκλοφορίας όσο και τη τιμή και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν την παιχνιδοκονσόλα της κατά τη διάρκεια του Switch live stream την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου.

‘Όπως είναι γνωστό, η νέα κονσόλα της Nintendo σχεδιάστηκε τόσο για το σαλόνι όσο και για portable gaming, και έρχεται με τη μορφή ενός tablet με αποσπώμενα χειριστήρια που έχει την δυνατότητα να συνδέεται εύκολα και απλά στην τηλεόραση. Έτσι ο χρήστης, μπορεί να συνδέσει τα δύο gamepads με την ονομασία Joy-Con controllers στο tablet όταν επιθυμεί φορητότητα ή μπορεί να συνδέσει το Switch στο TV-connected dock και τους Joy-Con controllers στο main grip για τη μετατροπή τους σε ένα παραδοσιακό gamepad ώστε να είναι σε θέση να απολαύσει το gaming από την πολυθρόνα ή τον καναπέ του.

Τα χειριστήρια Joy-Con επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως motion controllers ανεξάρτητα. Το σύστημα motion-sensing των χειριστηρίων μπορεί να ξεχωρίσει κινήσεις του χεριού, όπως για παράδειγμα τις κινήσεις που συμβολίζουν τα πέτρα, ψαλίδι, χαρτί στο γνωστό παιχνίδι. Επίσης υπάρχει ένα σύστημα δόνησης με την ονομασία HD Rumble που η Nintendo λέει πως επιτρέπει στους players να νιώσουν τα παγάκια καθώς πέφτουν σε ένα ποτήρι ή όταν το νερό γεμίζει ένα δοχείο.

Η Nintendo πρόκειται να διαθέσει και ξεχωριστά χειριστήρια και άλλα αξεσουάρ. Έτσι, ένα ζευγάρι Joy-Con χειριστήρια θα κοστίζουν $79,99 ενώ αν χρειάζεστε μόνο ένα για έναν επιπλέον παίκτη θα σας στοιχίσει $49,99. Ένα επιπλέον grip στοιχίζει $29,99 ενώ ο Pro Controller κοστίζει $69,99.

Το Switch επίσης, και σε αντίθεση με τις προηγούμενες κονσόλες της Nintendo, όπως τις DS, 3DS και Wii U, κάνει χρήση οθόνης αφής capacitive τεχνολογίας, και όχι resistive. Επίσης η Ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε ότι το Switch δεν θα είναι region-locked, και επομένως οι players μπορούν να φορτώνουν παιχνίδια από οποιαδήποτε περιοχή χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Επίσης, η εταιρεία πρόκειται να προσφέρει online multiplayer δυνατότητες μέσω των Nintendo Online Services, που όμως δεν θα είναι δωρεάν.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε και πολλά για τις Nintendo Online Services, ωστόσο ξέρουμε ότι μέσα από αυτές, οι player θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για… gaming συναντήσεις με φίλους, θα μπορούν να συζητούν online και βεβαίως θα μπορούν να παίζουν online με άλλους players κ.ά.

Όπως αναφέραμε οι νέες online υπηρεσίες της Nintendo θα ακολουθούν το συνδρομητικό μοντέλο, όπως συμβαίνει και με το ανταγωνισμό. Με το λανσάρισμα, η υπηρεσία θα είναι δωρεάν, ωστόσο από το Φθινόπωρο θα χρειαστεί να πληρώσετε. Οι players που θα εγγραφούν στην συνδρομητική υπηρεσία, θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν και να παίζουν ένα κλασικό παιχνίδι το μήνα από τα Nintendo Entertainment System (NES) ή Super Nintendo Entertainment System (SNES).

Η Nintendo κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης πραγματοποίησε επίδειξη μερικών παιχνιδιών που έρχονται στο Switch, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Minecraft: Story Mode, Skylanders Imaginators, Rayman Legends, Skyrim, Minecraft, NBA 2K18, Arms και The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Σύμφωνα με τη Nintendo, περίπου 80 παιχνίδια βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το Switch.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss