Το 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Rotterdam έρχεται “live”… στην Αθήνα!

Αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε εσείς στο Ρότερνταμ για να παρακολουθήσετε ένα από τα πιο ανερχόμενα και δημοφιλή ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ο κινηματογράφος Δαναός σας έχει έτοιμη την λύση… Απλά, φέρνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Rotterdam στην Αθήνα!

Δείτε αποκλειστικά στον Δαναό ταινίες από το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ταυτόχρονα με την προβολή τους στο Rotterdam και παρακολουθείστε, σε ζωντανή σύνδεση με τις ολλανδικές αίθουσες, τις συζητήσεις με τους συντελεστές μετά την προβολή των ταινιών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Rotterdam εδώ και τέσσερα χρόνια έχει γίνει «LIVE» και προβάλλεται ζωντανά σε επιλεγμένα σινεμά του κόσμου! Τέσσερις από τις ταινίες του φετινού προγράμματος του πάντα ανεξάρτητου και καλλιτεχνικού Φεστιβάλ της Ολλανδίας φέτος θα ταξιδέψουν Ελλάδα και αποκλειστικά στην αίθουσα του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο από άποψη προσέλευσης κοινού και κόσμου της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια των δώδεκα ημερών φεστιβάλ, εκατοντάδες δημιουργοί και άλλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους σε ένα κοινό που το 2017 άγγιξε τα  314.000 εισιτήρια και την προσέλευση 2.298 επαγγελματιών του κινηματογράφου. Το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει περίπου 250 ταινίες μεγάλου μήκους και 225 ταινίες μικρού μήκους από 50 χώρες. Στόχος του είναι να οργανώσει και να ενθαρρύνει τις κινηματογραφικές δραστηριότητες στο Rotterdam .

Το όραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Rotterdam συμπυκνώνεται στις φράσεις «Πιστεύουμε στη δύναμη του κινηματογράφου για να αυξήσουμε την κατανόησή μας για την κοινωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του να επηρεάσει τη θετική κοινωνική αλλαγή. Διευρύνουμε συλλογικά το δημιουργικό χώρο για την καταγωγή μίας ταινίας και γιορτάζουμε τις ποικίλες μορφές του κινηματογράφου»

Το φετινό, 47ο Διεθνές Φεστιβάλ του Rotterdam θα διεξαχθεί από τις από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2018.

 

Αναλυτικά:

 

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου:

Pin Cushion / Πελότα στις 18:00
Θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα Deborah Haywood και τις ηθοποιούς Joanna Scanlan και Lily Newmark.

Σύνοψη: Η Λιν ήταν πολύ δεμένη με την κόρη της, την έφηβη Ιόνα. Και οι δυο τους ήταν πολύ ενθουσιασμένες για τη νέα ζωή που θα ξεκινούσαν στη νέα πόλη όπου μετακόμιζαν. Αποφασισμένη να πετύχει αυτή τη φορά η Ιόνα, βρίσκει γρήγορα τη θέση της στην παρέα τριών κοριτσιών που τις αποκαλεί «καλύτερες φίλες». Η Λιν, νιώθοντας λίγο παραμελημένη από την κόρη της καταφεύγει στην παρέα της γειτόνισσάς της. Και οι δυο τους όμως, αρχίζουν να προσποιούνται ότι όλα στη ζωή τους πάνε τέλεια, ενώ στην πραγματικότητα, πάνε προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Το bulling (ο εκφοβισμός) δε γνωρίζει ηλικίες, ούτε οι απογοητεύσεις. Μάνα και κόρη έχουν παγιδευτεί σε μια πραγματικότητα που έχτισαν με ψέματα και ψευδαισθήσεις. Θα τα καταφέρουν να ξαναβρούν η μία την άλλη;

 

La Holandesa / Η Ολλανδέζα στις 22:00
Θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα Marleen Jonkman και την ηθοποιό Rifka Lodeizen

Σύνοψη: Η Μοντ είναι σε διακοπές στη Χιλή και αποφασίζει να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και να ταξιδέψει μόνη της. Στο δρόμο της θα βρεθεί ο Μέσι. Ένα μικρό αγόρι που θα προσπαθήσει να γεμίσει το κενό της καρδιάς της, συνεχίζοντας μαζί της ένα ταξίδι αναζήτησης και επαναπροσδιορισμού του εαυτού τους. Από το ψύχος της Παταγονίας στη ζέστη των ερήμων του Βορρά, η Χιλιανή τοπογραφία γίνεται ο καμβάς όπου η Μόντ θα ζωγραφίσει μία νέα εικόνα της οικογένειας, της μητρότητας, της ίδιας της ζωής.

 

Σάββατο 27 Ιανουαρίου:

Amateurs / Οι Ερασιτέχνες στις 17:00, Παγκόσμια Πρεμιέρα, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές

Σύνοψη: Η μικρή κοινότητα του Lafors ελπίζει να λύσει την οικονομική της  δυσκολία προσελκύοντας μία γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Προκειμένου να ενισχυθεί το όνομα του Lafor, οι έφηβοι της κοινότητας καλούνται να γυρίσουν ταινίες για τη γενέτειρά τους. Ωστόσο οι ταινίες δεν είχαν το αποτέλεσμα που αναμενόταν. Το σχέδιο αποσύρεται αλλά δύο νεαρά κορίτσια αποφασίζουν να συνεχίσουν να εργάζονται στο ντοκιμαντέρ τους ούτως ή άλλως.  Μια έξυπνη, ζεστή και εξαιρετικά αστεία ταινία για το ποιος αποφασίζει για την εξωτερική εικόνα μιας κοινότητας και τον ρόλο του μάρκετινγκ σε πιο μικρές κοινωνίες. Γιατί η κάμερα έχει δύναμη όπλου αλλά μικρή διάρκεια μπαταρίας.

 

Κυριακή 28 Ιανουαρίου:

Nico, 1988 / Νίκο, 1988 στις 16:00, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές

Σύνοψη: Θυμάστε τη Νίκο, τη θρυλική μούσα του Άντι Γουόρχολ τη δεκαετία του ’60 και τραγουδίστρια των Velvet Underground; Μέχρι το  1987 όμως, ο μύθος της είχε ξεθωριάσει, έχει βάψει τα μαλλιά της μαύρα και παραδομένη στις εξαρτήσεις, πλανιόταν στο μάταιο. Το «Νίκο, 1988»  έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και αποτελεί μία σπουδή στην αυτοκαταστροφή μέσα από μία εντυπωσιακά αυθεντική βιογραφία για το τέλος των ειδώλων. Ένα road movie από το Παρίσι στην Πράγα, τη Νυρεμβέργη, το Μάντσεστερ, την Πολωνική εξοχή και τις ακτές της Ρουμανίας, με σπουδαία πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη ηθοποιό της «Οικογενειακής Γιορτής», Τρίνε Ντίρχολμ.

Προπώληση εισιτηρίων από το site του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ

Τιμή Εισιτηρίου: 6 €

Danaos Cinema · Kifisias Ave 109 · Athens, 42 11524 · Greece

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss