4K High Frame Rate (HFR) θα “πιάσει” η νεα OLED της LG

H LG ετοιμάζεται να παρουσιάσει την επόμενη τεχνολογία OLED με δυνατότητα υψηλού ρυθμού καρέ ή High Frame Rate (HFR). Αυτό θα γίνει με δορυφορική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος. Μάλιστα για στο project,

της εκπομπής του σήματος συμμετέχει και η εταιρία SES που «τρέχει» τους δορυφόρους Astra. H LG θα «πιάσει» τις εκπομπές 4K HFR οι οποίες θα εκπεμφθούν από τον δορυφόρο Αstra στις 19.2 μοίρες ανατολικά.

Η παρουσίαση της εκπομπής στις OLED τηλεοράσεις της LG θα γίνει με τη χρήση ειδικού λογισμικού που «παίζει» High Frame Rate (HFR) βίντεο. Με τον τρόπο αυτό η LG θέλει να δείξει για μια ακόμη φορά τις δυνατότητες της τεχνολογίας OLED και την επόμενη γενιά τηλεοπτικού σήματος 4K HFR που έρχεται.

Το HFR, δηλαδή με βίντεο με υψηλή ταχύτητα καρέ, είναι μια νέα τεχνολογίας εκπομπής που βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας 4K Ultra HD αυξάνοντας την ταχύτητα των καρέ ανά δευτερόλεπτο φθάνοντας τα 120fps. Θυμίζουμε ότι οι σημερινές εκπομπές είναι μόλις 50fps. Με περισσότερα καρέ το δευτερόλεπτο η εικόνα έχει πιο αναλυτική κίνηση, καταργούνται οι αναλαμπές και μαζί τους οι εφιάλτες motion blur και judder.
Αυτή τη στιγμή οι εταιρίες παραγωγής περιεχομένου για τηλεοπτική εκπομπή βρίσκονται στο λανσάρισμα της δεύτερης φάσης Ultra HD χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο DVB UHD-1 Phase 2 στην οποία εμπεριέχεται και η τεχνολογία 4K HFR. Οι προδιαγραφές UHD-1 Phase 2 περιλαμβάνουν ακόμη ενότητες για High Dynamic Range (HDR) στην εικόνα και Next-generation Audio (NGA) στον ήχο.
Ίδωμεν…

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss