50 χρόνια από τον πρώτο δίσκο των Pink Floyd με έκθεση στο Λονδίνο

Οι πρωτότυπες παρτιτούρες των κιθαριστικών μερών του δεξιοτέχνη Ντέιβιντ Γκίλμορ στο «Another Brick in the Wall» των Pink Floyd περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, σε ένα από τα πολλά εκθέματα της αναδρομικής στο Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ στο Λονδίνο, έκθεση που παρουσιάζει την 50χρονη πορεία του βρετανικού συγκροτήματος το οποίο ξεπέρασε τα όρια του μουσικού πειραματισμού.

Η έκθεση «Pink Floyd, Their Mortal Remains» η οποία θα εγκαινιασθεί στις 13 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου, διοργανώνεται με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων από το πρώτο άλμπουμ των Pink Floyd: «The Piper at the Gates of Dawn». Περιλαμβάνει περίπου 350 αντικείμενα, όργανα, παρτιτούρες, εξώφυλλα άλμπουμ, φωτογραφίες, συνεντεύξεις και μουσικά αποσπάσματα. ‘Οπως δήλωσε στο AFP η υπεύθυνη της έκθεσης Βικτόρια Μπρόουκερς, πρόκειται για μια από τις «μεγαλύτερες εκθέσεις» που διοργανώθηκε ποτέ για τους Pink Floyd.

Visitors are silhouetted at The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains at the V&A Museum in London, Britain May 9, 2017. REUTERS/Stefan Wermuth

 Ήταν το 1967 όταν ο κόσμος ανακάλυπτε το λαμπερό progressive rock αυτού του γκρουπ το οποίο είχε σχηματισθεί δύο χρόνια νωρίτερα από τέσσερις φοιτητές: τους Ρότζερ Γουότερς, Ρίτσαρντ Ράιτ, Νικ Μέισον και Σιντ Μπάρετ. Ο τελευταίος θα αντικατασταθεί το 1968 από τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ, ο οποίος σφράγισε την πορεία των Pink Floyd με τα υπέροχα σόλο της κιθάρας του.

Αυτή η εποχή καταλαμβάνει το πρώτο μέρος της έκθεσης και βυθίζεται στη αντεργκράουντ σκηνή του Λονδίνου της δεκαετίας του 1960. Στον τοίχο μίας σκοτεινής αίθουσας φωτισμένης με ψυχεδελικά χρώματα και μοτίβα, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν μια αφίσα που αναγγέλλει μία συναυλία των Pink Floyd στο UFO, ένα εφήμερο πρωτοποριακό κλαμπ στο οποίο σύχναζε το συγκρότημα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss