5+1 χρώματα για το παιδικό δωμάτιο

Γνωρίζεις ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεση αλλά και την ψυχοσύνθεση μας; Υπάρχουν αποχρώσεις που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε καλύτερα, άλλες που μας προκαλούν μεγαλύτερη ένταση ή ενθουσιασμό και άλλες που εντείνουν το αίσθημα της ζεστασιάς μέσα στο δωμάτιο.

Η σημασία των χρωμάτων μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, όταν ο χώρος που θέλουμε να ανανεώσουμε είναι το παιδικό δωμάτιο.

Δεν αρκεί να διαλέξεις απλώς ένα χρώμα. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να σκεφτείς. Είναι το χρώμα αρκετά διαχρονικό ή θα το βαρεθεί μόλις κάνει τα πρώτα βήματα στην εφηβεία; Ταιριάζει στην προσωπικότητα του παιδιού σου; Θα το βοηθά να χαλαρώνει, να διαβάζει και να κοιμάται με ηρεμία ή είναι υπερβολικά έντονο για το παιδικό υπνοδωμάτιο; Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα για να βάψεις ένα παιδικό δωμάτιο;

Οι αποχρώσεις ανάμεσα στις οποίες μπορείς να διαλέξεις είναι αμέτρητες. Διαλέξαμε τους αγαπημένους συνδυασμούς χρωμάτων των παιδιών αλλά και των γονιών για το παιδικό δωμάτιο και είμαστε έτοιμοι να σου τις παρουσιάσουμε!

Top 5+1 μοναδικά χρώματα για παιδικά δωμάτια!

Το μπλε της Θάλασσας

μπλε χρώμα για παιδικό δωμάτιοΤο γαλάζιο είναι ένα χρώμα άρρηκτα συνδεδεμένο με το παιδικό δωμάτιο. Αν και το λατρεύουμε, παρουσιάζει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Συνήθως χρειάζεται ανανέωση μέσα σε λιγότερα από τρία χρόνια. Τα παιδιά έχουν την τάση να εξαπλώνουν τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες έξω από το χαρτί. Αν θέλεις να ενθαρρύνεις τις δημιουργίες του παιδιού σου, χωρίς να κλαις από μέσα σου δίπλα στον φρεσκοβαμμένο τοίχο, προτίμησε μία πιο σκούρα απόχρωση του μπλε. Το δωμάτιο θα παραμείνει φωτεινό, αν δεν επιλέξεις μία πολύ σκούρα απόχρωση του μπλε. Όταν μεγαλώσει μπορεί να συνδυάσει το μπλε με πράσινο ή λευκό και να δημιουργήσει μία πολύ μοντέρνα χρωματική παλέτα.

Το Κλασσικό Λευκό

ανοιχτά ράφια παιδικό δωμάτιοΤο λευκό είναι η πιο ασφαλής επιλογή ανάμεσα στα χρώματα, όχι μόνο για το παιδικό δωμάτιο αλλά και για όλους τους χώρους του σπιτιού. Και όμως, πολλοί γονείς το αποφεύγουν. Γιατί; Η αλήθεια είναι ότι βρομίζει πολύ εύκολα και είναι αρκετά πιθανό να γεμίσει γρήγορα με σημάδια. Επίσης, η ουδετερότητα του σίγουρα δεν το κάνει ελκυστικό για το παιδί. Από την άλλη, μπορείς να συνδυάσεις εύκολα το λευκό με μία ταπετσαρία ή να γεμίσεις το υπόλοιπο δωμάτιο με χρώματα που θα το κάνουν μοναδικό!

Το απαλό χρώμα της λεβάντας

Το χρώμα της λεβάντας κρύβει μέσα του πολλές αγαπημένες μας αποχρώσεις. Ανάλογα με την ένταση που θα επιλέξεις για το χρώμα του τοίχου, το “λεβαντί” ίσως να μοιάζει αρκετά με γκρι αλλά μπορεί να πάρει μέχρι και την απόχρωση του υάκινθου. Αν επιλέξεις μία απαλή απόχρωση του χρώματος της λεβάντας, θα μπορείς να “παίξεις” ευκολότερα με τη διακόσμηση του παιδικού υπνοδωματίου. Το καλό με αυτή την επιλογή είναι μειώνεται στο ελάχιστο η πιθανότητα να το βαρεθεί το παιδί σου, μόλις τελειώσει το δημοτικό. Μία μικρή αλλαγή στα σκεπάσματα του κρεβατιού θα είναι αρκετή για να αλλάξει εξολοκλήρου η εικόνα του δωματίου.

Το πράσινο της φύσης

πράσινο χρώμα για παιδικό δωμάτιοΗ παλέτα της φύσης βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές στα χρώματα για παιδικά δωμάτια. Η επίδραση του πράσινου χρώματος στο παιδί σου μπορεί να είναι απίθανη, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων. Επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το πράσινο βοηθά το παιδί στην ανάγνωση αλλά και την βαθύτερη κατανόηση των ερεθισμάτων που λαμβάνει από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα χρώματα που ενισχύουν την καταπολέμηση του άγχους και την απόλαυση του ύπνου. Γιατί, λοιπόν, να μην το επιλέξεις για το δωμάτιο του παιδιού σου.

Το κίτρινο της μπανάνας

παιδικό δωμάτιο κίτρινο χρώμαΤο κίτρινο είναι ένα από τα πιο ζωντανά και χαρούμενα χρώματα για παιδικά δωμάτια που μπορείς να επιλέξεις. Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται αυτό το χρώμα λόγω της υψηλής του φωτεινότητας και έντασης. Πρόκειται πράγματι για ένα αρκετά δύσκολο χρώμα, μιας και έχει αμέτρητες αποχρώσεις. Μία απαλή απόχρωση, όπως είναι το κίτρινο της μπανάνας ή του βουτύρου, θα χαρίσει στο παιδικό δωμάτιο την ζωντάνια που χρειάζεται, χωρίς να κουράσει στο μάτι. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι το ανοιχτό κίτρινο βοηθά στη συγκέντρωση και ενισχύει τις συναισθηματικές σκέψεις. Μπορείς να το συνδυάσεις με το λευκό, σχεδιάζοντας σε μία επιφάνεια λεπτές λευκές γραμμές. Το παιδί σου σίγουρα θα λατρέψει το εφέ της ρίγας!

To χρώμα της μέντας

 

Το απαλό πράσινο χρώμα της μέντας είναι μία απόχρωση πολύ φωτεινή και χαλαρωτική που ταιριάζει απόλυτα στο παιδικό δωμάτιο. Το “μεντί” συνδυάζεται εύκολα με τα περισσότερα χρώματα για παιδικά δωμάτια και αποτελεί μία από τις κορυφαίες τάσεις των τελευταίων χρόνων στον κόσμο της διακόσμησης. Για το αγόρι, μπορείς να το συνδυάσεις με γαλάζιο, πράσινο ή γκρι. Για κοριτσίστικο υπνοδωμάτιο, μπορείς να συνδυάσεις το χρώμα της μέντας με το γκρι, το απαλό ροζ ή το κίτρινο για να δημιουργήσεις ένα παραμυθένιο τοπίο. Αν μοιράζονται το ίδιο παιδικό δωμάτιο πρόκειται για μία ιδανική επιλογή!

Έχεις διαλέξει τα αγαπημένα σου χρώματα για παιδικά δωμάτια αλλά χρειάζεσαι βοήθεια για να επιτύχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα; Ζήτησε τις συμβουλές των αξιολογημένων ελαιοχρωματιστών της πλατφόρμας μας και πάρε προσφορές για να σχεδιάσεις το παιδικό δωμάτιο, που το μωρό σου και εσύ είχατε ονειρευτεί!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss