Μια σπουδαία περιβαλλοντική δράση από την ομάδα της Aegean Rebreath για τον καθαρισμό του Κολοβρέχτη (Βίντεο)

Μια σπουδαία περιβαλλοντική δράση από την ομάδα της Aegean Rebreath για τον καθαρισμό του Κολοβρέχτη πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Σε συνεργασία με την «Ομάδα πολιτών για την διάσωση του Υγροβιότοπου» και τους εθελοντές μας θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια δράση με σκοπό την αποκομιδή και ανακύκλωση σημαντικής ποσότητας απορριμμάτων.

Και αυτό διότι ο «Κολοβρέχτης» παρά την τεράστια σημασία του για το τοπικό περιβάλλον έχει δεχτεί υπέρμετρη επιβαρύνση από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη συμβολική αυτή δράση για την ευαισθητοποίηση και την αποφόρτιση αυτής της σημαντικής τοποθεσίας παρακαλείται να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6pdVAQ1hYIhSdlQq-9sVC7Vfk1cGElgS3N0iYtF-0UA1ipQ/viewform

Συνάντηση στις 10 το πρωί εκεί προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Από την Αθήνα ο Κoλοβρέχτης απέχει περίπου 93 χλμ. Από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας κατευθύνεστε προς Χαλκίδα και περιφερειακά της πόλης στρίβετε προς Βόρεια Εύβοια. Λίγα χιλιόμετρα μετά την Νέα Αρτάκη και πριν τα Ψαχνά ο βασικός δρόμος προς τα βόρεια περνάει μέσα από τον υγρότοπο και τις εκβολές του ποταμού.

Εμφάνιση στο χάρτη

https://goo.gl/maps/19d1pogjN5J2

Η ομάδα Aegean Rebreath συγκροτήθηκε για να υλοποιήσει στοχευμένες δράσεις για την απορρύπανση των θαλασσών, που θα εξασφαλίζουν παράλληλα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

“Συγκεκριμένα, οι δράσεις μας περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, την ανέλκυση, τη συλλογή και την ανακύκλωση θαλάσσιων απορριμμάτων, μέσω της δημιουργίας σταθμών συλλογής σε αλιευτικούς συλλόγους της Ελλάδας και την υλοποίηση καταδυτικών δράσεων.

Στοχεύουμε στη συνεργασία με κάθε πολίτη και φορέα που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αλιευτικών και τοπικών κοινοτήτων και στην επίτευξη συνεργειών με θεσμικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Μέλημα μας η εδραίωση μιας νέας αντίληψης για τη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων, μέσα από ένα σταθερό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και ειλικρινείς συνεργασίες.”

Το ΒΙΝΤΕΟ είναι από την επιχείρηση ανάσυρσης διχτυών από ύφαλο και ογκωδών απορριμμάτων από το βυθό του λιμανιού στην Κάρυστο από την ομάδα εθελοντών-δυτών AEGEAN REBREATH τον Οκτώβριο του 2017. 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss