Αυτοκράτειρα η Ρεάλ, 4-1 τη Γιουβέντους (pics-video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε μία κλάση πάνω από την Γιουβέντους και με τον Ρονάλντο να βάζει δύο γκολ τη συνέτριψε 4-1 στο Κάρντιφ και χάραξε το όνομά της για 12η φορά στο τρόπαιο του Champions League και γίνεται η πρώτη ομάδα με back-to-back τίτλους.

Αυτοκράτειρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι η Ρεάλ, καθώς η ομάδα της Μαδρίτης νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Κάρντιφ και κατέκτησε το Champions League για 12η φορά στην ιστορία της!

Έγινε μάλιστα η πρώτη μετά τη Μίλαν το 1990 που παίρνει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά (η πρώτη βέβαια στα χρόνια που η διοργάνωση λέγεται Champions League), ενώ έγινε και η πρώτη που βάζει 4 γκολ σε 90άλεπτο τελικού από το 4-0 της Μίλαν επί της Μπαρτσελόνα το 1994 στην Αθήνα!

Τα 12 τρόπαια τα έχει πάρει σε 15 τελικούς, ενώ έχει 3 τρόπαια τα τελευταία 4 χρόνια! Όσον αφορά στη Γιουβέντους, έχει χάσει πλέον 7 τελικούς σε 9 συμμετοχές (2 χαμένους τα τελευταία 3 χρόνια, 5 σερί χαμένους).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε 2 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για 5η σερί χρονιά και για 6η συνολικά, ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι, ενώ έγινε ο πρώτος στην ιστορία που σκοράρει σε 3ο τελικό του Champions League!

Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 20′, σε ιδανική αντεπίθεση, αλλά απάντησε ο Μάριο Μάντζουκιτς με ένα από τα πιο όμορφο τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης. Η “Γιούβε” όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα, απλά αμύνθηκε και δεν είχε την τύχη με το μέρος της.

Όπως στο 0-1, έτσι και στο 1-2 απ’το τρομερό σουτ του Καζεμίρο (61′), η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν, ο οποίος έχασε και τον τρίτο τελικό της καριέρας του, κάτι που σίγουρα αντιλήφθηκε όταν ο Ρονάλντο έκανε το 1-3 στο 64′, με κοντινό πλασέ στην κίνηση, ενώ επίσης από κοντά έκανε διαμόρφωσε το τελικό 1-4 ο Μάρκο Ασένσιο στο 90′.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος την πρώτη κόκκινη κάρτα της καριέρας του στη Γιουβέντους την είχε πάρει για φάουλ στο Μάσιμο Αλέγκρι (!) σε ματς με την Περούτζα (1996), έχει πλέον δύο κατακτήσεις Champions League ως προπονητής, αν και είναι λιγότερο από δύο χρόνια προπονητής.

https://www.youtube.com/watch?v=BLH1veaqV1M

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss