“Ανάσταση” νεκρών σχεδιάζει εταιρεία βιοτεχνολογίας. Οι αντιδράσεις της εκκλησίας

«Ρόλο» Θεού διεκδικούν οι επιστήμονες μιας αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, που σκοπεύουν μέσα στο 2017 να χαρίσουν ζωή σε νεκρούς. Το φιλόδοξο project έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ούτε οι εμπνευστές του γνωρίζουν αν αυτοί που θα επαναφέρουν από το… υπερπέραν θα είναι όπως ήταν πριν πεθάνουν ή άψυχα «ζόμπι» χωρίς συναισθήματα και λογική.


Η αμφιλεγόμενη μέθοδος της εφαρμογής βλαστοκυττάρων απευθύνεται σε εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς, δεν έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτό που θα προκύψει είναι ο ίδιος άνθρωπος με πλήρεις οργανικές λειτουργίες ή ένας προβληματικός οργανισμός.
Η εταιρία Bioquark που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια, δηλώνει σίγουρη ότι με την πρωτοποριακή μέθοδό της θα κάνει πράξη το μότο της «ο θάνατος είναι αναστρέψιμος». Όπως αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Ιρα Πάστορ, είναι έτοιμη να προχωρήσει εντός του έτους στις πρώτες απόπειρες «νεκροανάστασης». Ωστόσο, δεν έχει λάβει έγκριση από κάποιο αρμόδιο φορέα υγείας. Στις περισσότερες χώρες για να κηρυχθεί κάποιος επίσημα νεκρός πρέπει να διαπιστωθεί πλήρης και μη αναστρέψιμη απώλεια εγκεφαλικής λειτουργίας ή αλλιώς «εγκεφαλικός θάνατος».

Η αντίδραση της εκκλησίας

Ως ένα κακόγουστο αστείο αντιμετωπίζουν μητροπολίτες και ιερείς τη μέθοδο των Αμερικανών για την ανάσταση νεκρών. «Ας προσπαθήσουν να κάνουν ανάσταση, να δούμε τι θα κάνουν. Μου φαίνεται αστείο! Είναι τελείως χαζό να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Μόνο ο Θεός μπορεί να αναστήσει κάποιον. Είναι ένα σχέδιο εναντίον του χριστιανισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σινανίου και Σιατίστης Παύλος.

Ο πατέρας Ιωάννης, εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κουτσού στην Ξάνθη, λέγοντας ότι: «Ανάσταση δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μέσω Εκκλησίας. Ο Κύριος αναστήθηκε για την ψυχή μας».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss