Ανθρωποι που είπαν όχι σε εταιρείες κολοσσούς

Η Ali Fedotowsky, αμερικανίδα μπλόγκερ, παρουσιάστρια και ριάλιτι σταρ, εγκατέλειψε μια λαμπρή καριέρα στο Facebook για να λάβει μέρος στο ριάλιτι του ABC, «Bachelorette». Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Robert Cezar Matei γύρισε την πλάτη σε μια προοπτική σταδιοδρομίας σε Facebook και Instagram…

Στην επαγγελματική ζωή, σχεδόν πάντα παρουσιάζονται ευκαιρίες αρκεί βέβαια να υπάρχει η διορατικότητα να αντιληφθεί κανείς την μετέπειτα εξέλιξή τους. Σίγουρα είναι αδύνατο να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος ποια startup θα γίνει το επόμενο success story του ενός δισεκατομμυρίου ενώ το ρίσκο να αφήσεις να σε προσπεράσει μια τέτοια ευκαιρία είναι κάτι που γνωρίζουν καλά όσα στελέχη κινούνται εκεί έξω.

Αν και υπάρχουν κάποιοι που παρά το μεγαλοπρεπέστατο όχι που είπαν σε εταιρείες που τώρα θησαυρίζουν, ακολούθησαν μια εξίσου πετυχημένη καριέρα, άλλοι πάλι σίγουρα έχουν μετανιώσει για την απόφασή τους. Το Business Insider παρουσιάζει μερικά ονόματα της Silicon Valley, που έχασαν την ευκαιρία να… αποκατασταθούν σε εταιρείες όπως το Facebook και το Instagram.

 

Alexandra Fedotowsky arrives at the MTV Video Music Awards at The Forum on Sunday, Aug. 24, 2014, in Inglewood, Calif. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Το 2009, η Ali Fedotowsky, βρέθηκε μπροστά από ένα μεγάλο δίλημμα: να συνεχίσει στο ριάλιτι Bachelorette ή να επιστρέψει στην (αξιόλογη ως στέλεχος) θέση της στο Facebook; Δυστυχώς διάλεξε τη δόξα και λίγο μετά το σόου έχασε και τον αρραβωνιαστικό της- τον οποίο γνώρισε εκεί. Τώρα, εργάζεται στο NBC και γράφει στο μπλογκ της.

Όταν του προσέφεραν μια σημαντική θέση στο Instagram τον Οκτώβριο του 2010, ο Julian Targowski την απέρριψε με ευγένεια θέλοντας να λανσάρει τη δική του εφαρμογή (app). Δήλωσε πως δεν τον ενδιέφερε η προσφορά γιατί ήταν πιστός στη δική του ομάδα. «Δεν το μετάνιωσα», δήλωνε αργότερα. Λάνσαρε πράγματι τη δική του εφαρμογή, την DailyBooth την οποία αγόρασε το Airbnb το 2012.

Ο Sahil Lavingia είναι περήφανος για την startup που δημιούργησε, την Gumroad που αξίζει μερικά εκατομμύρια.  Αλλά πριν κάνει αυτή την επιχειρηματική κίνηση, έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του στην Pinterest.

Όταν ο Joe Green φοιτούσε στο Χάρβαρντ, είχε την τύχη να έχει για συγκάτοικο τον Mark Zuckerberg. Οι δυο τους, δημιούργησαν το Face Mash κάτι που τους δημιούργησε μπελάδες στο πανεπιστήμιο. Μάλιστα ο πατέρας του, τον προειδοποίησε να μην συνεργαστεί ξανά στο μέλλον με τον Zuckerberg, οπότε όταν ο τελευταίος του ζήτησε να στελεχώσει το Facebook εκείνος αρνήθηκε. Η απόρριψη ίσως του στοίχισε σε μερικά εκατομμύρια, αν και έχει εργαστεί ως σύμβουλος στην επιχείρηση.

Όταν το Facebook εκτοξεύτηκε και ο Zuckerberg αναζητούσε κατοικία στο Palo Alto για το καλοκαίρι, προσκάλεσε τον συμμαθητή του από το Χάρβαρντ, Joe Jackson να ενταχθεί στην ομάδα. Εκείνος βέβαια, επέλεξε αντ’ αυτού να κάνει την πρακτική του στην J.P. Morgan. «Έχασα αυτό το πλοίο», είπε κάποτε στο Bloomberg, σημειώνοντας ότι τότε δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι αυτό θα «ήταν μια ευκαιρία να γίνω διάσημος και πλούσιος».

Ο Robert Cezar Matei είναι ο άνθρωπος που έχασε ουκ ολίγες χρυσές ευκαιρίες. Αρχικά, απέρριψε μια πρόταση στο Facebook και αργότερα είπε όχι σε μια εξίσου επιτυχημένη εταιρεία. Αλλά η απόφαση που ίσως να του έχει κοστίσει λίγο περισσότερο, είναι όταν έκλεισε την πόρτα στο Instagram: του προσφέρθηκε μια αρκετά περίοπτη θέση, αλλά…  Πάντως τώρα βρίσκεται στην Quora. «Μιλήσαμε για το όραμά τους…Με συγκίνησαν. Όταν είσαι στη Silicon Valley χάνεις πολλές ευκαιρίες. Η ζωή μου θα μπορούσε με εκατομμύρια τρόπους, να είχε γίνει χειρότερη».

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss