Απίστευτη δήλωση εισαγγελέα για πλειστηριασμούς: «Και ένα εκατομμύριο δύο διώξεις θα ασκηθούν»  

Με μια απίστευτη δήλωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας απάντησε στα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που πήγαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθούν για τις δυο προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται με αφορμή τις εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις στο Ειρηνοδικείο γι’ αυτό το θέμα.

«Και ένα εκατομμύριο δύο διώξεις θα ασκηθούν, εάν χρειαστεί», του διαμήνυσε!

 Στο πλευρό των διωκόμενων ήταν και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων που έβγαλαν ψηφίσματα συμπαράστασης στα μέλη του κινήματος που αναμένεται να διωχθούν, ζητώντας να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.

“Αντιμετωπίσαμε κλίμα τρομοκρατίας από τον Εισαγγελέα” τόνισε λίγο μετά τη διαμαρτυρία το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος, καλώντας τα μέλη του κινήματος να συμμετάσχουν πιο ενεργά στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους (κάθε Τετάρτη 3.30 στο Ειρηνοδικείο) προκειμένου να αποτρέψουν πλειστηριασμούς. Από την πλευρά της, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου έκανε λόγο για εποχή δικτατορίας, εκτιμώντας ότι οι διώξεις θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια προκαταρτική εξέταση βασίστηκε σε ανώνυμη καταγγελία ενώ η δεύτερη σε οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισε η αστυνομία στην Εισαγγελία. Μέχρι στιγμής έχει κληθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων ο δάσκαλος, Ηλίας Σμήλιος ενώ αναμένεται να κληθεί και ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης.

Μετά τα δικαστήρια τα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς σκοπεύουν να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Δείτε στη συνέχεια σε βίντεο τις δηλώσεις των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Η. Σμήλιου και Δ. Χαραλαμπίδου αλλά και τις διαμαρτυρίες στα δικαστήρια…

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss