Απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis την Πρωτοχρονιά στο Χίλτον

Ένας 44χρονος, πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis απειλούσε την Πρωτοχρονιά  να πέσει από το Galaxy το μπαρ του ξενοδοχείου Hilton, στον 13 όροφο, στο κενό, φωνάζοντας: «Δεν θα τα φορτώσουν σε μένα».

Στο ξενοδοχείο κλήθηκε η αστυνομία αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβει καθώς ο άνδρας μεταπείστηκε προφανώς από την σύζυγο και τη μητέρα του.

Ο άνδρας φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκόολ.

Η υπόθεση προσλαμβάνει μία ιδιαίτερη σημασία καθώς η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis βρίσκεται στο στόχαστρο ελέγχου των αμερικανικών αρχών. Στις 12 Αυγούστου 2016 μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Ουάσιγκτον κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές αναφορά που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι μετέβησαν στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της.

Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss