Αποσύρεται το σύστημα 6 χτυπημάτων κατά της πειρατείας

Η MPAA και η RIAA αποφάσισαν να αποσύρουν το σύστημα των «έξι χτυπημάτων», το οποίο έθεσαν σε εφαρμογή το 2013, για να αποτρέπουν τους χρήστες στο να διακινούν παράνομα μουσική, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ο λόγος: αποδείχθηκε αναποτελεσματικό στην πράξη.

Το σύστημα τέθηκε σε εφαρμογή το 2013, με τη συνεργασία αμερικανικών παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), και προέβλεπε σε πρώτη φάση την αποστολή ειδοποιήσεων σε όποιον χρήστη διαμοιραζόταν «πειρατικά» αρχεία. Όσο περισσότερες ειδοποιήσεις («χτυπήματα») λάμβανε ένας χρήστης, τόσο πιο αυστηρή γινόταν η «ποινή», φθάνοντας ακόμη και στην παροδική μείωση της ταχύτητας της ιντερνετικής του σύνδεσης.

Ωστόσο, το σχέδιο αυτό δεν κατάφερε να περιορίσει ουσιαστικά την πειρατεία, με συνέπεια να αποσυρθεί από τους εμπνευστές του.

Ο υπεύθυνος του νομικού τμήματος της MPAA, Steven Fabrizio, λέει πως ένας σημαντικός αριθμός χρηστών που έλαβε προειδοποιήσεις σταμάτησε να διακινεί πειρατικό υλικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, το σύστημα δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τους «κατ’ επανάληψη παραβάτες», οι οποίοι «ήταν απίθανο να αλλάξουν συμπεριφορά» ακόμη και αφότου δέχονταν τα «χτυπήματα».

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, το σύστημα αποδείχθηκε φιάσκο. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνει το The Verge, μετά τα «έξι χτυπήματα» δεν υπήρχε καμία επίπτωση, όπως η υποβολή αγωγής ή η διακοπή της ιντερνετικής σύνδεσης. Επομένως, οι χρήστες συνέχιζαν να παρανομούν.

Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο μέτρο που θα πάρει τη θέση του συστήματος.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss