Athens Ledra: Σήμερα ο τέταρτος πλειστηριασμός

Σήμερα το μεσημέρι ορίστηκε ο τέταρτος κατά σειρά πλειστηριασμός για την πώληση του κτιρίου όπου στεγάζεται το Athens Ledra επί της λεωφόρου Συγγρού. Το τίμημα για το σημερινό πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha Bank αναμένεται να καθοριστεί στα 38 εκατ. ευρώ από 48 εκατ. που ήταν κατά τις προηγούμενες   διαδικασίες.

Σκοπός της μείωσης του τιμήματος είναι η προσέλκυση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, δεδομένου πως  οι υποχρεώσεις του ξενοδοχείου προς τις πιστώτριες τράπεζες υπολογίζονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, ενώ υφίστανται ακόμη σημαντικές οφειλές προς το ΙΚΑ (πάνω από 9 εκατ. ευρώ) και προς τους εργαζόμενους.

Πέρα από το ξενοδοχειακό ακίνητο, θα βγουν σε πλειστηριασμό και ένα ακόμα κτήριο (πάρκινγκ) και γραφεία απέναντι από το ξενοδοχείο με τιμή 2,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της οικογένειας Παρασκευαϊδη ιδιοκτήτριας της ξενοδοχειακής μονάδας, υπάρχουν ελπίδες για εξεύρεση επενδυτή καθώς στον πρώτο πλειστηριασμό είχαν εμφανιστεί εκπρόσωποι επενδυτών με προσφορές κοντά στα 38 εκατ. ευρώ.

Πηγές από την ιδιοκτήτρια εταιρεία μιλούν για ενδιαφέρον τόσο από εγχώριους ομίλους που δραστηριοποιούνται στην ξενοδοχειακή αγορά, όσο και από ξένους ενδιαφερόμενους που επιδιώκουν την είσοδό τους στον ελληνικό Τουρισμό.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα εκδικάστηκε η αγωγή των εργαζομένων εις βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας για παραβίαση διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας  καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τα μέσα του περσινού Μάρτη.

Το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζομένους, ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας άσκησαν έφεση.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss