Athens Pride 2017 στο Σύνταγμα το Σάββατο 10 Ιουνίου

Ολα είναι έτοιμα -και φέτος- για το Athens Pride 2017 του οποίου η κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα, για πρώτη φορά, στην Πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 10 Ιουνίου. Το Athens Pride είναι μια εξ ολοκλήρου εθελοντική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Αστικού Κώδικα, από το 2006.

Πρωταρχικός της στόχος αποτελεί η οργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας–Athens Pride και της Παρέλασης Υπερηφάνειας. Επιπρόσθετα, το Athens Pride πραγματοποιεί πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, είτε μόνο του είτε σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις.


Από την πρώτη παρέλαση του 2005, ο σκοπός του Athens Pride -όπως οι διοργανωτές του δηλώνουν- «είναι να παρέχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, questioning, intersex) κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI ατόμων στην ελληνική κοινωνία».

Το πρώτο Athens Pride πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2005. Διάφορες εκδηλώσεις υπερηφάνειας είχαν διεξαχθεί στην πόλη από το μέσο της δεκαετίας του ’80, ωστόσο το Athens Pride του 2005 σηματοδότησε την πρώτη Παρέλαση Υπερηφάνειας μέσα στο κέντρο της πόλης, η οποία πέρασε έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο στο φως της ημέρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 500 άτομα συμμετείχαν σε εκείνη την εκδήλωση. Από το 2005, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride εκθετικά μεγαλώνει σε μέγεθος μαζί με την αυξανόμενη αναγνώριση και σεβασμό του από την Ελληνική κοινωνία. Εκτιμάται μάλιστα ότι 20.000 ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών και ταυτοτήτων συμμετείχαν στο 10ο Athens Pride, στις 14 Ιουνίου του 2014.

Φέτος, το Athens Pride αποκτά ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω από τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οπως κάθε χρόνο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει συναυλία.

Το φετινό σύνθημα του Athens Pride «ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, questioning, intersex) άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος “παιδεία” εμπεριέχει, με την ευρύτερη του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Οι χώρες μας στηρίζουν σαφώς τα δικαιώματα των LGBTQI ατόμων, εκφράζοντας έτσι την ευαισθητοποίηση τους για την προώθηση των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως το Athens Pride, έτσι κι εμείς επιθυμούμε έναν κόσμο, στον οποίο αξίες, όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, θα τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μια ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την αξιοπρέπεια και την ισότητα όλων των ανθρώπων».

Διπλωμάτες από 29 πρεσβείες στην Αθήνα συμμετέχουν και εκφράζουν την υποστήριξή τους στο Athens Pride, που θα γίνει το Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι θέλουν να αναδείξουν τη σημασία της παιδείας, για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική αποδοχή των ατόμων LGBTQI.

«Οι διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Αργεντινής, της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, του Μεξικού, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Φινλανδίας, και της Χιλής στην Ελλάδα στηρίζουν και πάλι, με τη συμμετοχή τους, το Φεστιβάλ και την Παρέλαση Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride- που θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της πόλης της Αθήνας» αναφέρει με ανακοίνωσή της η ολλανδική Πρεσβεία.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss