Άθραυστη οθόνη τεχνολογίας OLED ανακοίνωσε η Samsung Display

Οι εύκαμπτες οθόνες υπάρχουν εδώ και καιρό, ωστόσο οι εφαρμογές τους σε συσκευές για το ευρύ καταναλωτικό κοινό έχουν περιοριστεί μέχρι σήμερα κυρίως στην τοποθέτηση τους πίσω από κάποιο είδος άκαμπτου προστατευτικού γυαλιού.

Χάρη στη Samsung Display ωστόσο θα έχουμε εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα, αφού τοποθέτησε στην θέση του άκαμπτου προστατευτικού γυαλιού -πάνω από το εύκαμπτο πάνελ τεχνολογίας OLED- ένα είδος εύκαμπτου πλαστικού, με αποτέλεσμα να διατηρούνται οι εγγενείς ιδιότητες της εύκαμπτης οθόνης.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία που κατασκεύασε το «άθραυστο εύκαμπτο πάνελ τεχνολογίας OLED» (unbreakable flexible OLED panel) ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε τη τεχνολογία για smartphones και πως πρόσφατα έλαβε την σχετική έγκριση από την εταιρεία UL (Underwriters Laboratories), μία ανεξάρτητη αρχή πιστοποιήσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών πάνω σε ζητήματα ασφάλειας. Η Samsung, περιγράφει όπως αναφέραμε το πάνελ της ως «unbreakable» και αναφέρει πως άντεξε στις δοκιμές «στρατιωτικών προδιαγραφών» της UL και επομένως σε 26 συνεχείς πτώσεις από ύψος 1,2 μέτρων καθώς και σε θερμοκρασίες έως και 71°C καθώς και σε -32°C. Αν και κατασκευάστηκε κυρίως για εφαρμογή σε smartphones, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συσκευές όπως σε φορητές παιχνιδοκονσόλες, σε στρατιωτικές συσκευές, σε e-learning tablets και σε αυτοκίνητα (in-car displays).

Η Samsung Display δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εμφάνιση συσκευών που θα χρησιμοποιούν τον νέο τύπο άθραυστου πάνελ, ωστόσο λέγεται ότι το επερχόμενο εύκαμπτο Galaxy smartphone (είχαν κυκλοφορήσει φήμες με την ονομασία Galaxy X ωστόσο κάποιοι αμφισβητούν την ονομασία) θα το διαθέτει.

“Το ενισχυμένο πλαστικό πάνελ είναι ιδανικό για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όχι μόνο για τα άθραυστα χαρακτηριστικά του, αλλά και για το χαμηλό βάρος του, την διαπερατότητα του που είναι παρόμοια με του γυαλιού και την αντοχή του “, δήλωσε ο Hojung Kim, Γενικός Διευθυντής της Ομάδας επικοινωνίας  της Samsung Display.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss