Blast from the Past: Σπορτ Μπίλλυ – Η σειρά που καθήλωσε τους πιτσιρικάδες, αν και προβλήθηκαν μόνο 26 επεισόδια

«Σπορτ Μπίλι είσαι ήρωας από άλλο πλανήτη..Σπορτ Μπίλι, με ειδική αποστολή “κομήτης”. Σπορτ Μπίλι, να διώξεις το άδικο και το κακό από τη Γη, κι έχεις δύναμη στα χέρια μαγική.Τον τρόπο μόνο εσύ τον ξέρεις. Γι αυτό πάντα ξέρεις όλα εσύ να τα νικάς. Εσύ τη δύναμη του κόσμου μας κρατάς, στα μαγικά σου χέρια».

Ήταν το τραγούδι των τίτλων αρχής της παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων Sport Billy που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές της δεκαετίας του 80 από την ΥΕΝΕΔ. Η φωνή του Λάκη Τζορντανέλι ακόμα ηχεί στα αυτιά των πιτσιρικάδων της δεκαετίας του 80. Το τραγούδι έδινε το «σήμα» και οι μπόμπιρες έτρεχαν να στρογγυλοκαθίσουν μπροστά από την τηλεόραση, για να απολαύσουν άλλη μια περιπέτεια του αγαπημένου τους ήρωα και της παρέας του.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων ήταν παραγωγής του 1979, της Filmation Associates και προβλήθηκε αρχικά στην Δυτική Γερμανία. Στη συνέχεια το 1982 στην Αμερική και στο δίκτυο NBC. Αποτελούνταν από 26 επεισόδια χωρισμένα σε δύο σεζόν που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η σειρά είχε να κάνει με τις περιπέτειες του Σπορτ Μπίλλυ, ενός παιδιού που κατάγεται από τον πλανήτη Όλυμπος που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ήλιου και μοιάζει στη Γη. Το αγαπημένο του σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα έχει μαζί του το κίτρινο βαλιτσάκι του, το οποίο περιέχει διάφορα εργαλεία ανάλογα με τις ανάγκες του Σπορτ Μπίλυ (από ρακέτα του τένις μέχρι αυτοκίνητο). Θανάσιμη εχθρός του είναι η βασίλισσα Βάντα και ο βοηθός της ο Σάιντ. Η Βάντα έχει σκοπό να καταστρέψει όλα τα αθλήματα στο γαλαξία.

Έχει δύο βοηθούς, τη Λίλυ και το σκύλο του το Γουίλυ. Σε κάθε επεισόδιο ταξίδευαν στο χρόνο με το διαχρονόπλοιό του που μοιάζει με ρολόι πάνω σε ρουκέτες και έσωζαν κάποιο άθλημα από τα διαβολικά σχέδια της Βάντα.

Στη σειρά εμφανίζονται επίσης ο πατέρας του Σπορτ Μπίλι, Σπόρτικους και η μητέρα του, Ολυμπία σε απευθείας σύνδεση με τον πλανήτη Όλυμπο.
Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 1981 από την ΥΕΝΕΔ. Είχε προβληθεί έκτοτε πάρα πολλές φορές σε επανάληψη τα επόμενα χρόνια.
Η επιτυχία της σειράς ήταν τόσο μεγάλη που η FIFA τον όρισε ως μασκότ του Fair Play στα Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982 και του Μεξικό, το 1986.

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss