Χαλάει ο καιρός… με κρύο, βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα το βράδυ, σύμφωνα με την ΕΜΥ, απ’ τα βορειοδυτικά της χώρας, και όπου αύριο θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, ο καιρός επιφυλάσσει κρύο, βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να συνοδεύονται από χαλάζι και δυνατούς ανέμους.

Η κακοκαιρία απο αύριο, Τρίτη, θα επηρεάσει κυρίως τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και σταδιακά απ’ τις βραδινές ώρες και τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Την Τετάρτη, πλέον, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται απ’ το βράδυ της Τετάρτης.

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου που είχε ήδη προειδοποιήσει για σημαντική αλλαγή του καιρού από το βράδυ της Τρίτης, προβλέπει ότι με ένα μικρό διάλειμμα την Πέμπτη, η κακοκαιρία θα επιστρέψει στη χώρα την Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωσή του, όπως την κοινοποίησε μέσω Facebook:

«Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα μας από την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ πρώτα στα δυτικά και την Τετάρτη κατά τόπους και σε αρκετές περιοχές κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες (δείτε τους προγνωστικούς χάρτες μέχρι και την Τετάρτη).

Μάλιστα μετά από ένα διάλειμμα την Πέμπτη τα τελευταία στοιχεία θέλουν την χώρα να εισέρχεται σε έναν νέο γύρο αξιόλογων αλλά και κατά τόπους και έντονων βροχών και καταιγίδων από την ερχόμενη Παρασκευή! Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Τρίτη 07-11-2017 αναφέρει: Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά 3 με 5, στα δυτικά 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss