Χάνει ο Usain Bolt; …Κι όμως! (φώτο & video)

Όλα τα προγνωστικά πήγαν στον… κουβά και ο Τζάστιν Γκάτλιν σόκαρε το κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, τερματίζοντας πρώτος στον τελικό των 100μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με τον αήττητο μέχρι πρότινος Γιουσέιν Μπολτ να μένει στην τρίτη θέση!

Ο Αμερικανός τερμάτισε σε 9.92, με τον 18χρονο συμπατριώτη του Κρίστιαν Κόλμαν, o oποίος όπως όλα δείχνουν είναι ο διάδοχος του Μπολτ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 9.94 και τρίτο τον πιο γρήγορο άνθρωπο του πλανήτη με 9.95!

 

Ο 35χρονος Γκάτλιν αποδοκιμάστηκε έντονα τόσο κατά την είσοδο του στο γήπεδο, όσο και μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, με τον Τζαμαϊκανό να κάνει τον γύρο του θριάμβου και να αποθεώνεται σαν νικητής.

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένος ο Γκάτλιν πανηγύρισε δακρυσμένος έξαλλα τη νίκη του και απάντησε στο κοινό που τον αποδοκίμαζε, κάνοντας τους νόημα να σωπάσουν.

Αμέσως μετά ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε βαθιά υπόκλιση μπροστά από τον ταχύτερο άνθρωπο του πλανήτη, ο οποίος στο Λονδίνο θα κρεμάσει τα σπάικς του και έπεσε στην αγκαλιά του.

H εξέλιξη του τελικού ήταν η πλέον ανέλπιστη, παρότι ο Μπολτ δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού αντίστοιχα και πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο σερί του.

Σε ότι αφορά στην κούρσα ο Κρίστιαν Κόλμαν έφυγε πιο δυνατά απ’ όλους, ο Μπολτ μάζεψε τη διαφορά, όμως Γκάτλιν ερχόταν «σφαίρα» από την 8η διαδρομή, παίρνοντας την πρωτιά πάνω στη γραμμή του τερματισμού.

Ο Τζάστιν Γκάτλιν, ένας αθλητής που έχει τιμωρηθεί δύο φορές για παράβαση των κανονισμών αντιντόπινγκ μένοντας μάλιστα 4 χρόνια εκτός αγωνιστικής δράσης, επέστρεψε έδειξε πείσμα και αφοσίωση και περίμενε έως την τελευταία στιγμή για να πάρει τη νίκη από τον θρύλο της Τζαμάικα.

Ο Αμερικανός άφησε τον χρόνο να περάσει και το πιάτο της εκδίκησης να κρυώσει για τα καλά. Έτσι μετά το 2013 όταν νίκησε στο golden gala της Ρώμης για πρώτη φορά τον Μπολτ στα 100μ., χρειάστηκε να περιμένει τέσσερα χρόνια για να πάρει τη νίκη από τον Τζαμαϊκανό και να επιστρέψει 12 χρόνια μετά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Μπολτ και Γκάτλιν έχουν αναμετρηθεί συνολικά 12 φορές, με τον Αμερικανό να έχει τρεις νίκες, η μία στα 200μ. το 2011.

https://www.youtube.com/watch?v=U1IaulpGQfE

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss