Χιονόπτωση και προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο Μαρτίνο

Σοβαρά προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στο ύψος του Μαρτίνου και τη Μαλεσίνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport δίπλωσαν νταλίκες στο 122ο χλμ λίγο πριν από το Μαρτίνο.

Από τις 3:00′ το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μαρτυρία: Εχουν ντεραπάρει αυτοκίνητα

«Λίγο πριν το Μαρτίνο και μέχρι τη Μαλεσίνα έχουν ντεραπάρει πάνω από 20 αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Πέρασα με τρομερή δυσκολία γιατί είχα 4χ4, αλλά σε λίγο δεν θα κινείται τίποτα…» είπε στο LamiaReport οδηγός που ταξίδευε από Αθήνα προς Λαμία.

Μετά τα διόδια της Τραγάνας προς Λαμίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά το θέμα είναι πως φτάνεις μέχρι εκεί.

Νταλίκες δίπλωσαν και στον Μπράλο

Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν διπλώσει δυο νταλίκες και η κυκλοφορία γίνεται με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.

Στην περιοχή του Μπράλου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.  Ακινητοποιημένο στο σημείο και λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πάτρας στο οποίο επιβαίνουν και φοιτητές που επιστρέφουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σε κλοιό χιονιού η Αχαϊα – μάχη να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι

Σαρώνει η χιονοθύελα στην ημιορεινή και ορεινή Αχαΐα, και  τα εκχιονιστικά μηχανήματα, δίνουν μάχη να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Και συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε περισσότερες από 15 κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων.

Στην περιοχή της Πούντας των Καλαβρύτων, η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, καθώς «δίπλωσε» μια νταλίκα.

Στο σημείο ακινητοποιήθηκαν ένα λεωφορείο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά, οι οδηγοί και οι επιβάτες των οποίων περιμένουν να απομακρυνθεί η νταλίκα, ώστε να δοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Όσον αφορά στην κίνηση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων που συνδέουν τα Καλάβρυτα με την Πάτρα και το Αίγιο, όπως και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιάλειας.

Μάλιστα, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Μέγα Σπήλαιο και στο Μάνεσι, επειδή οι οδηγοί δεν ήσαν εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, υπάρχουν περιπτώσεις που ακινητοποιούνται οχήματα επειδή δεν διαθέτουν αλυσίδες, αλλά περνούν συνέχεια εκχιονιστικά μηχανήματα και ανοίγουν αμέσως τους δρόμους.

Ο μόνος δρόμος που είναι κλειστός, είναι η δημοτική οδός που συνδέει την κοινότητα Περιστέρα με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο υπάρχει μερικός αποκλεισμός της κίνησης στην γέφυρα του Ρίου -Αντιρρίου. Συγκεκριμένα απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας η διέλευση των δικύκλων και των φορτηγών που δεν μεταφέρουν φορτία.

Επίσης, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και την ορεινή Ναυπακτία. Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το Χάνι Λιόλιου έως τον Ψηλό Σταυρό, καθώς και προς Περδικόβρυση, Κλεπά και Λιβαδάκι.

Ακόμη, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από Καταφύγιο προς Αναβρύτη, Κεντρική, Ασπριά και Άνω Χώρα, από Γραμμένη Οξυά προς Λεύκα και Μανδρινή, από Ανεμάκι, προς Ελευθεριανή και από Αμπελακιώτισσα προς Κρυονέρια Γρηγόρι και Ελατόβρυση.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού, από το 11ο χιλιόμετρο έως τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss