Μουσική

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΟΣ «Απ’ Τη Δροσιά Στην Κάψα»

O Χρήστος Ζάχος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, είναι απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα της σύνθεσης ηλεκτρονικής μουσικής και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στα κρουστά. Σπούδασε σύνθεση (Μεταπτυχιακό) στο Graz της Αυστρίας και έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συνθέσεις του. Παράλληλα έχει μελετήσει την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τη δημοτική ποίηση, παίζοντας διάφορα ελληνικά όργανα (μπουζούκι, μπαγλαμά, λαούτο, παραδοσιακά κρουστά) και τραγουδώντας, σε μικρά μαγαζιά, φεστιβάλ, χορευτικές εκδηλώσεις κ.ά.

Ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν βραβευτεί.

Το «Απ’ τη Δροσιά στην Κάψα» είναι το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ. Περιέχει 9 τραγούδια που φέρουν τις επιρροές του δημιουργού τους: ρεμπέτικο, λαϊκό, έντεχνο, παραδοσιακή μουσική. Στόχος είναι να διατηρηθεί η απλότητα του μουσικού βιώματος – κάτι που για τον ίδιο αποτελεί απαραίτητο συστατικό του τραγουδιού – μέσα από απλές μελωδίες, απλούς στίχους και ενορχηστρώσεις. Το βάθος και η ουσία τους, αν αυτά υπάρχουν, καλούνται να επικυρωθούν από τους ακροατές.

Κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από την MLK

Track list

Μουσική – Στίχοι: Χρήστος Ζάχος

  1. Οι λαβύρινθοι του μυαλού (β’ φωνή: Αφροδίτη Διαβάτη)
  2. Δε σε φοβίζει τίποτα (β’ φωνή: Αθηνόδωρος Καρκαφίρης)
  3. Η Ροδίτσα (β’ φωνή: Αφροδίτη Διαβάτη)
  4. Δρόμοι του Νοτιά Ορχηστρικό
  5. Δύο Χρησμοί (β’ φωνή: Αφροδίτη Διαβάτη)
  6. Σβησμένη φωτιά
  7. Το σκοτεινό βλέμμα (δεύτερα φωνητικά: Γιώργος Νικόπουλος, Αθηνόδωρος Καρκαφίρης, Βασίλης Αβδελάς, Στέλιος Ζουμαδάκης)
  8. Ήρθες πάλι (β’ φωνή: Γιώργος Νικόπουλος)
  9. Απ’ τη δροσιά στην κάψα

Video

 

 

Like us on facebook
https://www.facebook.com/MusicLinksKnowledge

MLK Official YouTube Channel
http://bit.ly/MLKYouTube

Tags
Loading...

Related Articles