Χρυσές Σφαίρες 2018: Οι νικητές της 75ης απονομής

Χρυσές σφαίρες …η αλλιώς τα χαλαρά, ακόμα και τα “μεθυσμένα” Oscar, όπως τα έχουν ονομάσει, λόγω της παρείστικης ατμόσφαιρας που επικρατεί συνήθως εκεί.

Φέτος, φυσικά και λόγω των τόσων σκανδάλων που κλόνισαν (και συνεχίζουν) την Tinseltonw, αυτή η “ατμόσφαιρα” ήταν ακόμη πιο απαραίτητη. Έτσι στη μετά Weinstein εποχή και με τα σκάνδαλα της σεξουαλικής παρενόχλησης και τις άνισης αμοιβής ανδρών και γυναικών να κυριαρχούν στις δηλώσεις των συμμετεχόντων – προφορικές και ενδυματολογικές, έγινε η τελετή της 75ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο The Beverly Hilton του Λος Άντζελες, με το dress code να είναι “όλα μαύρα”, κάτι που τηρήθηκε κατά γράμμα, όχι μόνο απο τις γυναίκες, αλλά και αρκετούς άνδρες όπου μέσα από τα έτσι κι αλλιώς μαύρα σμόκιν τους έβαλαν και μαύρα πουκάμισα.

Ο οικοδεσπότης Seth Meyers άδραξε την ευκαιρία και με το «καλησπέρα» έκανε την πρώτη του αναφορά στο σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης: «Καλησπέρα κυρίες και εναπομείναντες κύριοι» είπε μόλις βγήκε στη σκηνή, για να συνεχίσει ως εξής: «Έχουμε 2018, η μαριχουάνα επιτέλους επιτρέπεται, και η σεξουαλική παρενόχληση επιτέλους όχι».

Ζέστανε το κοινό με αστεία του τύπου «Για τους άνδρες απόψε είναι η πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες που δεν θα είναι τρομαχτικό να ακούσουν το όνομά τους να ανακοινώνεται», ενώ ήταν πολύ σκληρός με τον Harvey Weinstein αλλά και με τον Kevin Spacey.

Γενικά ο 44χρονος κωμικός συγκέντρωσε πολύ θετικά σχόλια στα social media για τον τρόπο που χειρίστηκε τη βραδιά. Δείτε παρακάτω ολόκληρο τον μονόλογό του:

 

Σε μια χρονιά με πάρα πολύ καλές ταινίες, αυτές οι Χρυσές Σφαίρες, ίσως να είναι και οι μοναδικές που δεν θα δείξουν νικητές για τα επερχόμενα Oscar. Άτυπη μεγάλη νικήτρια ήταν η ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri με τρία βραβεία, αυτό της καλύτερης ταινίας στήν κατηγορία δράματος, της Frances Louise McDormand για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στην ίδια κατηγορία, ενω πήρε και το βραβείο του καλύτερου σενάριου.

Ο Gary Oldman, μάλλον είναι ο μόνος που βάζει πλώρη για το πρώτο του Oscar, παίρνοντας την Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του ως Winston Churchill στήν ταινία Darkest Hour. Βραβείο σκηνοθεσίας πήρε ο Guillermo del Toro, με την πολυαναμενόμενη ταινία του The Shape of Water, ενω η Oprah Winfrey παρέλαβε το τιμητικό βραβείο Cecil DeMille, με μια φανταστική ευχαριστήρια ομιλία.

https://www.youtube.com/watch?v=fN5HV79_8B8

 

Δείτε αναλυτικά τους νικητές ανά κατηγορία εδω

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss