“The Comic Con 3”: O κόσμος των κόμικ ζωντανεύει στη Θεσσαλονίκη

O κόσμος των κόμικ (ξανά)ζωντανεύει στο “The Comic Con 3” που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Μαΐου, στην Αποθήκη Γ’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στόχος της διοργάνωσης που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, με επίκεντρο τον κόσμο των κόμικς, είναι να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη όλους τους λάτρεις της 9ης τέχνης.

Στις εκδηλώσεις που πλαισιώνονται από παρουσιάσεις περιοδικών, ταινιών, κοστουμιών και άλλων σχετικών αντικειμένων, θα πάρουν μέρος σημαντικοί καλλιτέχνες του χώρου, όπως οι Christian Cordella, Dave McKean, Achdé, Leonardo Manco, William Simpson, Lorenzo Pastrovicchio, Nicolas Keramidas, και περισσότεροι από 40 Έλληνες δημιουργοί.

Ο … Λούκυ Λουκ συναντά το Μέγα Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη,  χάρη στο πενάκι του δημιουργού του Achdé

Ένα μοναδικό σχέδιο, αποκλειστικά για το The Comic Con 3- Thessaloniki Comic Convention δημιούργησε ο σχεδιαστής του Λούκυ Λουκ Achdé (κατά κόσμο Hervé Darmenton), ο οποίος είναι προσκεκλημένος στη φετινή διοργάνωση των φίλων των κόμικς. Ο Achdé ανέλαβε, μετά τον θάνατο του εμπνευστή του Λούκυ Λουκ, Morris, το 2001, να σχεδιάζει τις περιπέτειες του αγαπημένου καβαλάρη σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Laurent Gerra. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την τελευταία περιπέτεια του αγαπημένου καουμπόη, τους αδελφούς Ντάλτον ενώ θα …φάει κι ένα κομματάκι τούρτας από τα 71α γενέθλια του αγαπημένου χάρτινου ήρωα.

Eπίσης, ο Dave McKean, ο οποίος έχει σχεδιάσει μερικά από τα σημαντικότερα κόμικς όλων των εποχών, όπως τα «Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth», «Cages», «Hellblazer», «The Sandman», «Black Orchid», «Violent Cases», έχει σκηνοθετήσει ταινίες, έχει εκδώσει βιβλία φωτογραφίας και παιδικά παραμύθια και διαθέτει ακόμη και τη δική του δισκογραφική εταιρεία.

Στη διοργάνωση έχει προσκληθεί και ο Cristian Cordella, γόνος μεγάλης ιταλικής οικογένειας σχεδιαστών ενδυμάτων (πρόγονοί του έραψαν άμφια ακόμη και για πάπες της Ρώμης), ο οποίος προτίμησε να «λοξοδρομήσει» και να ασχοληθεί με τα κοστούμια ταινιών τού Hollywood. Ο παγκοσμίου φήμης illustrator έχει εργαστεί για ταινίες που έσπασαν το box office, όπως οι «Star Trek Beyond», «Civil War», «Captain America – The Winter Soldier», «300, Rise of an Empire», «Dawn of the Planet of the Apes», «Oblivion», «The Hunger Games», και πολλές ακόμη.

Tο παρών θα δώσουν επίσης, ο ελληνικής καταγωγής, Γάλλος σχεδιαστής Nicolas Keramidas, γνωστός για τη δουλειά του στο κόμικ «Luuna», ο William Simpson, storyboard artist τής δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones», ο Τούρκος δημιουργός Yildiray Cinar, ο οποίος θα μιλήσει για τη δουλειά του στη Marvel και στη DC και η Πολωνή cosplayer Shappi workshop με τις νέες στολές που δημιούργησε αποκλειστικά για τους επισκέπτες του «The Comic Con 3».

Τα κόμικς όμως συναντούν και το σινεμά, στο 3ο Thessaloniki Comic Convention / Comic Con, μέσα από το The Comic Con @The Movies, ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου, δηλαδή κατά τη διάρκεια του φετινού Comic Con, μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επτά εξαιρετικές ταινίες animation που θα προβληθούν στις αίθουσες του Φεστιβάλ, Ολύμπιον και Σταύρος Τορνές, με εισιτήριο μόλις 3 ευρώ.

Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 5 Μαΐου

22.15 Princess του Άντερς Μοργκεντάλερ, 2006 (αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι): Η animation έκπληξη από τη Δανία που τάραξε τα νερά, αυστηρώς ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 χρόνων.

Σάββατο 6 Μαΐου

12.00 Ο Κούμπο και οι δύο χορδές / Kubo and the Two Strings του Τράβις Νάιτ, 2016 (αίθουσα Ολύμπιον): Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ κινουμένων σχεδίων που μάγεψε μικρούς και μεγάλους.

20.00 Το τρίο της Μπελβίλ / Les triplettes de Belleville του Σιλβέν Σομέ, 2003 (αίθουσα Σταύρος Τορνές): Εκπληκτικό σκίτσο και ανατρεπτικό χιούμορ σε ένα αξέχαστο φιλμ κινουμένων σχεδίων.

22.15 Βαλς με τον Μπασίρ / Waltz with Bashir του Άρι Φόλμαν, 2008 (αίθουσα Σταύρος Τορνές): Μια από τις πιο καθηλωτικές αντιπολεμικές ταινίες, που συνδυάζει πρωτότυπα το animation με το ντοκιμαντέρ.

Κυριακή 7 Μαΐου

12.00 Βαϊάνα / Moana των Ντον Χολ & Ρον Κλέμεντς, 2016 (αίθουσα Ολύμπιον): Η νέα ταινία της Disney, υποψήφια για δύο Όσκαρ, που έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών (στο πλαίσιο του Kids cinema του ΦΚΘ).

20.00 Η κόκκινη χελώνα / The Red Turtle του Μίκαελ Ντούντοκ ντε Βιτ, 2016 (αίθουσα Σταύρος Τορνές): Ένα λιτό, συγκινητικό παραμύθι που λάτρεψαν κοινό και κριτικοί.

22.15 Fear(s) of the Dark / Peur(s) du noir των Blutch, Charles Burns, Marie Caillou, Pierre Di Sciullo, Lorenzo Mattotti, Richard McGuire, 2007 (αίθουσα Σταύρος Τορνές): Έξι ιστορίες τρόμου από έξι σκηνοθέτες με θέμα το σκοτάδι, που θα σας κάνουν να κοιμάστε με τα φώτα ανοιχτά για καιρό.

Τιμή εισόδου στις προβολές: 3 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Επίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τριήμερη δράση στο πλαίσιο του φεστιβάλ «The Comic Con 3», σε συνεργασία με την εταιρεία The Comiccon p.c.

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει:

  • Εργαστήριο για παιδιά με τη σχεδιάστρια της Disney, Giada Perissinotto, σχεδιάστρια της Disney, στις 6 Μαΐου 2017, στην Αποθήκη Γ΄ (ΟΛΘ)
  • Έκθεση του costume illustrator, Christian Cordella, από 1 έως 7 Μαΐου 2017, στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία. Oι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν από κοντά αυθεντικά σχέδια ενδυμάτων στα οποία στηρίχθηκαν τα κοστούμια του Nick Fury και του Steve Rogers από την ταινία «Captain America», του «Flash» και της «Supergirl» από τις ομώνυμες τηλεοπτικές σειρές, του Captain Kirk και της Jaylah από το «Star Trek Beyond» και πολλά ακόμη.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Στο «Comic Con 3» θα μοιραστούν δωρεάν περισσότερα από 10.000 τεύχη των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών κόμικς, θα διοργανωθεί κινηματογραφικό φεστιβάλ animation και ένα μεγάλο παιχνίδι γνώσεων με 230 παίκτες που θα αγωνιστούν ταυτόχρονα με το Χρήστο Φερεντίνο. Μέρος των εσόδων της φετινής διοργάνωσης θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Είσοδος στο «Comic Con 3»:
• €6 εισιτήριο ημέρας (γενική είσοδος)
• €10 μειωμένο εισιτήριο τριημέρου (προπώληση)
• €12 εισιτήριο τριημέρου
• για παιδιά έως 12 ετών δωρεάν με κάθε ενήλικο εισιτήριο
(1 παιδί/ ενήλικα)
• €3 για παιδιά εως 12 ετών

Τα εισιτήρια του The Comic Con 3 – Thessaloniki Comic Convention είναι πλέον διαθέσιμα και σε φυσική μορφή (προπώληση από το κατάστημα: Cosmic Realms comics , Νικηφόρου Φωκά 31)  και ηλεκτρονικά τα εισιτήρια του “The Comic Con 3” μέσω της πλατφόρμας Viva. https://www.viva.gr/tickets/festival/apothiki-g/comic-convention-1/

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss