Το Δ.Σ. “παραίτησε” τον ιδρυτή της Uber

Παραιτήθηκε ο ιδρυτής της Uber, Τράβις Καλάνικ, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μετά από πιέσεις των επενδυτών, που καθιστούσαν αδύνατη την παραμονή του στην εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νew York Times.

Η παραίτησή του Καλάνικ έρχεται μετά την αρνητική δημοσιότητα που δέχεται η εταιρεία τους τελευταίους μήνες εξαιτίας σκανδάλων, μεταξύ των οποίων και καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, πέντε από τους μεγαλύτερους επενδυτές της εταιρείας απαίτησαν την Τρίτη με επιστολή τους την άμεση παραίτησή του, στην οποία μάλιστα τονιζόταν πως η εταιρεία χρειάζεται άμεσα αλλαγή ηγεσίας.

Πριν λίγες ημέρες, ο Καλάνικ είχε ανακοινώσει πως θα έπαιρνε άδεια επ’αόριστον μετά από τις κριτικές που δέχθηκε για τη διαχείριση της εταιρείας αλλά και λόγω του θανάτου της μητέρας του.

Τα προβλήματα της Uber το 2017 περιλαμβάνουν πολλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από οδηγούς, αλλά και ένα βίντεο που έδειχνε τον Καλάνικ να τσακώνετα άγρια με έναν οδηγό. Επίσης μια αγωγή για κλοπή πενυματικής ιδιοκτησίας από την αντίστοιχη εταιρεία της Google την Waymo. Επίσης, ένα στέλεχος κατηγορείται ότι έκλεψε τον ιατρικό φάκελο μιας γυναίκας που βιάστηκε από οδηγό της Uber στην Ινδία και πολλά άλλα…

Η εταιρεία απέλυσε πρόσφατα πάνω από 20 εργαζόμενους μετά από έρευνα για τις πρακτικές που χρησιμοποιούσαν. 

“Αγαπώ την Uber περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στην προσωπική μου ζωή, δέχομαι το αίτημα των επενδυτών να κάνω ένα βήμα πίσω έτσι ώστε η Uber να συνεχίσει το έργο της”, δήλωσε ο 40χρονος Κάλανικ, ο οποίος δέχθηκε να αποχωρήσει μετά από μακρές συζητήσεις με κάποιους από τους επενδυτές. Ωστόσο, πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει στο συμβούλιο των διευθυντών.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss