Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσπέρασε τη Χρυσή Αυγή

Σε πρώτη ανάγνωση η δημοσκόπηση της RASS δεν δίνει είδηση: Το ευρύ προβάδισμα που απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιωμένο και αγγίζει το 11,8%. Ομως η είδηση είναι στις πιο κάτω θέσεις: για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια αμφισβητείται η κυριαρχία της Χρυσής Αυγής ως τρίτη δύναμη του πολιτικού φάσματος.

Τούτο διότι σύμφωνα με την έρευνα της RASS για λογαριασμό του iefimerida.gr, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζεται να αποσπά ένα 8,1% στην πρόθεση ψήφου με την ακροδεξιά οργάνωση να βρίσκεται στο 7,8%.

Είναι και αυτό μια αποτύπωση των συγκεντρωτικών κινήσεων που επιχειρούνται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (βλέπε: ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ, επιστροφή Λεωνίδα Γρηγοράκου και προσχώρηση του Ιλχάν Αχμετ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα). Αυτή τη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη αριθμεί όσους βουλευτές και η Χρυσή Αυγή. Και η δημοσκόπηση που διεξήχθη στο διάστημα 31 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου επιβεβαιώνει τη συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου.

Σύμφωνα με τη RASS η ΝΔ συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ το 16,8% – δηλαδή διαφορά 11,8% μονάδων.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι στην τρίτη θέση με 8,1%, η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 7,8% και έπεται το ΚΚΕ με 7,3%. Στο όριο της εισόδου στην Βουλή είναι η Ενωση Κεντρώων με 3% και κάτω από αυτό ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,8%, το Ποτάμι με 2,2% και στο 1,8% η Πλεύση Ελευθερίας.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 13%.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα ερωτήματα της έρευνας, το 71,4% επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ και το 47,6% θέλει εκλογές για να κλείσει η αξιολόγηση. Ακόμη το 73,6% εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και το 50,3% εκτιμά ότι η εκλογή Τραμπ θα επηρεάσει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την Ελλάδα.

Η έρευνα διεξήχθη σε 1.504 εκλογείς στο διάστημα 31/1 έως 3/2. Το σφάλμα είναι +/- 2,5%.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss