Η Δουνκέρκη του Nolan στήν εποχή …του βωβού κινηματογράφου! (video)

Μόνο αν δεν είσαι κάτοικος αυτού του πλανήτη, δεν θα γνωρίζεις για το τελευταίο πόνημα του Christopher Nolan, για το οποίο (φυσικά), έχει χυθεί πολύ μελάνι.

Ο Christopher Nolan έγραψε και σκηνοθέτησε μια ταινία – όνειρο ζωής για τον ίδιο και επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά πως είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες παγκοσμίως. Η Δουνκέρκη είναι ένα έργο που σε καθηλώνει από το πρώτο κιόλας πλάνο. Δημιουργεί ένα σύγχρονο “Cinemascope”, το οποίο οπτικά φέρνει στον νου τις μεγάλες επικές ταινίες του συμπατριώτη του, David Lean, με τη φωτογραφία του Hoyte Van Hoytema να είναι κυριολεκτικά καθηλωτική.

Ολα αυτά όμως τα ξέρουμε. Αυτό όμως, που δεν ξέρουμε (και πως αλλιώς άλλωστε), είναι το πως η ταινία του Nolan, θα “έγραφε” στο πανί, την εποχή του βωβού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1910 και 1920.

Την απορία ήρθε να μας λύσει η ομάδα Like Stories Of Old, όπου μέσω του καναλιού τους στο You Tube, έφτιαξε με πολύ μεράκι, χρησιμοποιώντας τις πιο “δυνατές” σκηνές της ταινίας, μια ασπρόμαυρη (και βωβή) εκδοχή της Δουνκέρκης, με το αποτέλεσμα να είναι (αν μη τι άλλο), εκπληκτικό.

Ολα για μένα σε αυτήν την ταινία έχουν να κάνουν με την ένταση και το σασπένς, οπότε ήθελα να αφηγηθώ την ιστορία περισσότερο με τη γλώσσα του σασπσένς. Η γλώσσα της ταινίας είναι περισσότερο οπτική και σε οδηγεί σε μια προσέγγιση του να περιορισεις το διάλογο όπως έκαναν οι δημιουργοί της βωβής εποχής του σινεμά“, προλογίζει ο Nolan στήν αρχή του κλίπ… λόγια στα οποία (φαίνεται) να βασίστηκαν οι δημιουργοί του βίντεο.

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss