Έφυγε απο την ζωη, ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης

Ηθοποιός, εκφωνητής και τραγουδιστής, ο Βασίλης Μαυρομάτης, έφυγε απο την ζωη σε ηλικία 82 ετών. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο οποίος δημοσίευσε σχετικό ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. 

«Σήμερα χάσαμε το Βασίλη Μαυρομάτη, έναν θαυμάσιο ηθοποιό και έναν από τους καλύτερους εκφωνητές τόσο στα παλαιότερα ραδιοφωνικά, διαφημιστικά σποτάκια όσο και αργότερα στα τηλεοπτικά. Ήταν η ψυχή του “Νέου Κύματος” και των μπουάτ στην Πλάκα επί δυο δεκαετίες (Παράγκα – Αυλαία) και φίλος της μητέρας μου και του πατέρα μου ( είχαν παίξει μαζί και στο θέατρο και στο σινεμά) και δικό μου κουμπάρο. Με τη μητέρα μου βαφτίσαμε την κόρη του Ιουλία που είχε αποκτήσει με την πολυαγαπημένη μας Καίτη Χωματά. Τέσσερις γάμοι, πέντε παιδιά. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Στο καλό κουμπάρε. Θα σε σκέφτομαι και θα σ αγαπάω πάντοτε. » γράφει, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Γεννήμένος στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935, η καλλιτεχνική του φύση τον οδήγησε να σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες κατά τις δεκαετίες ’60-’70, κρατώντας ρόλους δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης και η Ζωή Λάσκαρη. Τελευταία του κινηματογραφική δουλειά ήταν το 2011 «Το πέταγμα του κύκνου».

Παντρεύτηκε 4 φορές, με τις δύο συζύγους του να είναι συνάδελφοί του. Από την τραγουδίστρια Καίτη Χωματά απέκτησε δύο κόρες, ενώ από την τρίτη του σύζυγο και ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη έγινε πατέρας της Ηλιάνας Μαυρομάτη που ακολουθεί τα χνάρια των γονέων της σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε έναν ξενώνα στην Καρδίτσα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss