Έφυγε απο την ζωη ο Σουηδός ηθοποιός Michael Nyqvist

Ο Michael Nyqvist έχασε τελικά τη μάχη με τον καρκίνο, μετά από επίμονη μάχη ενός περίπου χρόνου. Ο Σουηδός ηθοποιός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσω της ερμηνείας του στην τριλογία Το κορίτσι με το τατουάζ, διεγνώσθη πέρυσι με καρκίνο στους πνεύμονες.

Εκ μέρους της οικογένειας του Μάικλ Νίκβιστ και με βαθιά θλίψη σας επιβεβαιώνω ότι ο λατρεμένος μας Μάικλ, ένας από τους πιο σεβαστούς και άψογους σουηδούς ηθοποιούς πέθανε έχοντας δίπλα του την οικογένειά του έπειτα από μάχη ενός χρόνου κατά του καρκίνου των πνευμόνων“, δήλωσε η εκπρόσωπός του Αλίσα Γκούντμαν σε ανακοίνωση που στάλθηκε στο AFP.
Το κέφι του και το πάθος του ήταν μεταδοτικά γι αυτούς που τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν. Η γοητεία του και το χάρισμά του ήταν αναμφισβήτητα και η αγάπη του για την τέχνη ήταν εμφανής σε όλους αυτούς που είχαν τη χαρά να δουλέψουν μαζί του“.

https://www.youtube.com/watch?v=soAofAWEpGU

Ο Μάικλ Νίκβιστ γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1960 στη Στοκχόλμη και σπούδασε υποκριτική στο Μάλμο. Άρχισε να παίζει στη Σουηδία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αλλά έγινε διάσημος παγκοσμίως ενσαρκώνοντας τον Μίκαελ Μπλόμκβιστ στην τριλογία “Millennium“, μια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Στιγκ Λάρσον.

Η τριλογία Millennium, αποτελούμενες απο τις ταινίες, The Girl with the Dragon Tatto, The Girl who played with Fire & The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest, όλες βγήκαν στις αίθουσες το 2009, απέδωσαν εισπράξεις 215 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον απόηχο της επιτυχίας αυτής, ο Νίκβιστ, πατέρας τριών παιδιών, έπαιξε στις ταινίες Επικίνδυνη Αποστολή-Πρωτόκολλο: Φάντασμα (2011), John Wick (2014), σε έναν εκπληκτικό ρόλο στο φίλμ The Colony (2015), ενώ θα τον δούμε για τελευταία φορά στη μεγάλου μήκους ταινία του Τέρενς Μάλικ Radegund που θα προβληθεί στις αίθουσες το 2018.

Το 2010 ο Νίκβιστ εξέδωσε τα απομνημονεύματά του στα οποία διηγείται τα παιδικά του χρόνια, μετά την υιοθεσία του, τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική και την αναζήτηση των βιολογικών γονιών του σε ηλικία 30 ετών.

https://www.youtube.com/watch?v=ua2NXwvU3Cc

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss