Έφυγε στα 42 του ο Κώστας Εφήμερος του ThePressProject

Ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος), πατέρας δυο παιδιών, διατηρούσε εκτός των άλλων ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ κατείχε το ερευνητικό δημοσιογραφικό δίκτυο ThePressProject.

Ο Κώστας Εφήμερος ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes, καθώς και μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.

Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy.

Σημειώνεται ότι σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις στο facebook έγραψε: “Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου του 2013 περνούσα την κεντρική πύλη της ΕΡΤ φορτωμένος με τον εξοπλισμό που επέτρεψε την συνέχιση της εκπομπής μετά το «μαύρο» του Αντώνη Σαμαρά. Τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, έπειτα από αρκετές ώρες έντασης για την επίτευξη αυτού του μοναδικού τεχνολογικού άθλου πλησίασα για πρώτη φορά σε ένα παράθυρο που έβλεπε προς την αυλή και βλέποντας τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους να χορεύουν και να φωνάζουν συνθήματα έβαλα τα κλάματα από συγκίνηση”.

Τσίπρας: Πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας

«Ο Κώστας Εφήμερος υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Η συνεισφορά του υπήρξε σημαντική τόσο σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Ενημέρωσης, όσο και σε ό,τι αφορά τον εκδημοκρατισμό τους».

Αυτό τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, για τον χαμό του Κώστα Εφήμερου, για να υπογραμμίσει: «Υποστήριξε έμπρακτα το κίνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ, διεκδίκησε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία με το εγχείρημα του The Press Project και υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους των πειραμάτων της νέας ερευνητικής δημοσιογραφίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο ξαφνικός θάνατος του Κώστα Εφήμερου μας λυπεί βαθιά και εκφράζει, τέλος, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Βούτσης: Υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου

Τη θλίψη του για “τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου” εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δήλωσή του.

“Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου”, σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής και εκφράζει “τα ειλικρινή συλλυπητήριά και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του”.

ΣΥΡΙΖΑ: Θιασώτης μίας δημοσιογραφίας ανεξάρτητης και μαχητικής

“Ο πρόωρος χαμός του Κώστα Εφήμερου μας γεμίζει με θλίψη. Η διαδρομή του στον χώρο της δημοσιογραφίας χαρακτηρίστηκε από πρωτοπόρες ιδέες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, ιδίως  αυτή του The Press Project, μια προσπάθεια συμμετοχικής δημοσιογραφίας «από τα κάτω», δίχως πολιτικές ή οικονομικές  εξαρτήσεις, με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα και την διεισδυτική ανάλυση.

Στη σύντομη δημοσιογραφική του διαδρομή, υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση των νέων μέσων, θιασώτης μιας δημοσιογραφίας ανεξάρτητης και μαχητικής, θεωρώντας ότι η πληροφόρηση αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη,  αλλά και καθήκον κάθε δημοσιογραφικού λειτουργού.

Η έγνοια του για τον πλουραλισμό και την ελευθερία της ενημέρωσης φάνηκε τόσο από τη στάση του μετά το πραξικοπηματικό  «μαύρο» της ΕΡΤ, όπου η συμβολή του ίδιου   και της ιστοσελίδας του στην αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ υπήρξε  καθοριστική, όσο και από τη συμμετοχή του σε πληθώρα διεθνών Ενώσεων και πρωτοβουλιών, όπως το  European Center for Press and Media Freedom, το International Press Institute, το  Osservatorio Balcani and Caucaso for Media Freedom, αλλά και με τη συνεργασία του με τα  Wikileaks.

Επιπλέον, ο Κώστας Εφήμερος διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης του ραδιοφωνικού  σταθμού «Στο Κόκκινο», ενώ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές ιστοσελίδων, με την εταιρία του να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον χώρο του web-design. Στην οικογένεια του και τους οικείους του, απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γραφείο Τύπου ΝΔ: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου και εκδότη του “ThePressProject” Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Υπήρξε μέλος ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών ενώσεων, καθώς και συνεργάτης των WikiLeaks.

Στη σύντομη επαγγελματική του διαδρομή, ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του.

Στους οικείους και τη σύντροφό του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια », αναφέρει η ΝΔ.

Ποτάμι: Πίστευε ότι τα ΜΜΜ πρέπει να στηρίζονται στους πολίτες

O Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν ένας πρωτοπόρος της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, αφού πίστευε ότι τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να στηρίζονται μόνο στους πολίτες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του.

ΑΝΕΛ: Προκαλεί βαθιά θλίψη και συγκίνηση η πρόωρη, αδόκητη απώλειά του

Την «βαθιά θλίψη και συγκίνησή της» για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Κώστα Εφήμερου, εκφράζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δήλωσή της. «Προκαλεί βαθιά θλίψη και συγκίνηση η πρόωρη, αδόκητη απώλεια του δημοσιογράφου και ιδρυτή του «ThePressProject», Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου). Διακρινόταν για τη μαχητικότητά του και το ασίγαστο πάθος για την ερευνητική δημοσιογραφία, ανοίγοντας νέους δρόμους στον ηλεκτρονικό τύπο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του» δήλωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss