Εγκαινιάστηκε η Αθηνών – Πατρών!

«Η ολοκλήρωση του έργου έχει ισχυρό συμβολισμό: Δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την πολυετή κρίση και την επιτροπεία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών κατά την παράδοση του έργου.

«Η ολοκλήρωση του έργου έχει ισχυρό συμβολισμό: Δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι: «Ο δρόμος αυτός είχε γίνει θρύλος». «Η Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών ήταν θρυλική για την επικινδυνότητα και την ταλαιπωρία που εξασφάλιζε, ιδιαίτερα σε συνθήκες μαζικής εξόδου», υπογράμμισε. «Η κυβέρνησή μου δεν διεκδικεί την πατρότητα της ιδέας, του σχεδιασμού και του μόχθου για το οδικό δίκτυο της χώρας. Ζητούμε να μας πιστωθεί ότι ξεκολλήσαμε τα έργα», είπε.
Παράλληλα μιλησε για: την ολοκλήρωση της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και την επέκταση του Προαστιακού, για τα έργα για το νέο λιμάνι και τις προτάσεις που μελετούνται για περαιτέρω ανάπτυξη, στην ανάπτυξη διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Πάτρας, και στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας.

Στην τελετή που είναι σε εξέλιξη πραγματοποιείται στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου με κατεύθυνση προς Αθήνα, στις σήραγγες Παναγοπούλας, ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε την ονοματοδοσία στις σήραγγες κατά μήκος του δρόμου.

Όπως είπε:

– η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά»

– η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα

– η σηραγα Πλατάνου θα πάρει το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά

– στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου

– η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα

– η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο κ. Σπίρτζης είπε επίσης ότι το έργο της Κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί και στα εγκαίνια της Πατρών – Πύργου – Τσακώνας. “Οι διαδικασίες προχωρούν παρά τα όσα ακούγονται”, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Πατρών – Κορίνθου: Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην τελετή εγκαινίων – Σε λίγο φτάνει ο Πρωθυπουργός – ΦΩΤΟ

Μετά τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών , όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας. Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss