Εκπνέει η νέα προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων την 17η Ιουλίου

Τα φετινά εκκαθαριστικά της Εφορίας τα οποία πήραν στα χέρια τους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δείχνουν μεγάλες επιβαρύνσεις και χιλιάδες φορολογούμενοι διαπίστωσαν ότι πρέπει να πληρώσουν αρκετά περισσότερα από πέρυσι.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν τα εξής: Για το 38,8% των φορολογουμένων το εκκαθαριστικό της Εφορίας είναι χρεωστικό με τον μέσο φόρο να ανέρχεται σε 990 ευρώ, ενώ εκείνοι που έχουν επιστροφή φόρου είναι μόλις το 16,06% του συνόλου.

Για τους υπόλοιπους το εκκαθαριστικό της Εφορίας είναι μηδενικό, δηλαδή δεν θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο, αλλά ούτε θα τύχουν επιστροφής.

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Την πολυαναμενόμενη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, που εξέπνεε αύριο Παρασκευή, έδωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών.

Η νέα προθεσμία εκπνέει την 17η Ιουλίου. Η παράταση, όπως σημειώνεται στην απόφαση, δόθηκε για την διευκόλυνση των φορολογουμένων στην υποβολή των δηλώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013 παρατείνεται μέχρι την 17η Ιουλίου 2017.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει παρατείνεται μέχρι την 17η Ιουλίου 2017.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss