Έκρηξη στη Σμύρνη: 4 οι νεκροί – ΡΚΚ ή ISIS πίσω από την επίθεση;

Ισχυρή έκρηξη από παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε κοντά στα δικαστήρια στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 10 να τραυματιστούν. Ανάμεσα στους νεκρούς και οι δύο δράστες, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως υπάρχει άλλος ένας δράστης που έχει διαφύγει.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης, Ερόλ Αγιλντίζ, δήλωσε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο όπου σημειώθηκε νωρίτερα μια ισχυρή έκρηξη και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Ακόμη είπε ότι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης, ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται το ΡΚΚ.

Ωστόσο, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι δύο τρομοκράτες που σκοτώθηκαν είχαν καλάσνικοφ και είχαν τοποθετήσει τους γεμιστήρες, όπως ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στο κλαμπ Reina, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Σκληρές εικόνες με τους υποτιθέμενους δράστες που έχουν πέσει νεκροί. Δεν έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ακόμη.

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss