Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε οι συμβασιούχοι OTA να επιστρέψουν μισθούς

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με πληροφορίες σε χθεσινή της διάσκεψη-κεκλεισμένων των θυρών-προσανατολίστηκε προς την αντισυνταγματικότητα της παράτασης χιλιάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων). Ωστόσο, η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται στις αρχες της επομενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο με βάση των όσων έχουν διατυπωθει στις διασκέψεις είναι αντίθετο στη δυνατότητα παράτασεων στις συμβάσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ που είχαν προβλεφθεί με πρόσφατους νόμους, (επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου) και θεωρεί απαγορευτικη την πληρωμή τους για όσο χρόνο, οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν παράνομα.

Επιπλέον, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου φαίνεται να καταλήγει στο ότι δεν μπορούν καν να πληρωθούν, όσοι συμβασιούχοι, παρείχαν έργο με παράταση, έστω για ένα χρόνο, των συμβάσεών τους, κατά παράβαση του Συντάγματος.

Οι συμβασιούχοι-εργαζόμενοι των ΟΤΑ υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν από το χρόνο παράτασης των συμβάσεων τους! Με πλειοψηφία 17 – 14 αποφάνθηκε τα εν λόγω εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων όχι μόνο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.

Προηγήθηκε απόφαση του Α κλιμακίου του Α τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Α΄ Κλιμάκιο αποφάνθηκε ότι οι επίμαχες συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, λόγω των συνταγματικών δεσμεύσεων και κατά συνέπεια οι παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές. Κατά συνέπεια, το Α΄ Κλιμάκιο με την δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας θα ξεκινήσει τους ατομικούς καταλογισμούς στους συμβασιούχους των ΟΤΑ, προκειμένου να επιστρέψουν τους μισθούς που παράνομα έλαβαν.Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss