Η Ελλάδα επενδύει 75.000.000 ευρώ στη βιομηχανία των video games

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, ανακοίνωσε στα μέσα το πλάνο της Ελλάδας ως προς την βιομηχανία των video games της χώρας μας για το 2018.

Τα video games θα συνεχίσουν να εντάσσονται στην ενότητα “Οπτικοακουστικά μέσα”, όπου συμπεριλαμβάνεται και οι κλάδοι του κινηματογράφου, των τηλεοπτικών σειρών, του animation, των καρτούν και των multimedia γενικότερα. Για όλους αυτούς τους κλάδους, θα υπάρξει χρηματοδότηση 75.000.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η χρηματοδότηση αυτή ισχύει για επενδύσεις που θα γίνουν αρχικά από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και στη συνέχεια αφού κατατεθούν τα δικαιολογητικά θα υπάρξει αποπληρωμή του 25% του ποσού που θα δαπανηθεί.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη των video games στην Ελλάδα. Το 2017 θυμίζουμε ότι το κράτος μας διεξήγαγε το πρώτο Athens Games Festival στη Helexpo, στο Μαρούσι, όπου είδατε τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης να παρουσιάζουν τα νέα τους games, ενώ κάλυψε και τα αεροπορικά έξοδα στο event White Nights Moscow, όπου συμμετείχαν τρεις ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης. Η Nerf US, η Floating Island και η Loresoft του GameWorld.

Για φέτος ανακοινώθηκαν οι εξής δράσεις:
– Το Global Game Jam Athens, που θα πραγματοποιηθεί στη Διπλάρειο Σχολή στην Αθήνα, 26-28 Ιανουαρίου.
– Εκπαίδευση νέων 18-40 ετών για το game development και το animation, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο.
– Η διοργάνωση ελληνικών αποστολών με εταιρείες game development σε επιχειρηματικά συνέδρια στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα θα υπάρξει εκπροσώπηση για το White Nights Πράγας 13-14/2/18, το World Mobile Congress, 26-2 έως 1/3 2018 στη Βαρκελώνη, το Nordic Game Festival 23-25/5/18 και το Annecy International Animated Film Festival, 11-16/6/18.
– Το 1ο International Summer School για A.I. και video games, 28-5 έως 1/6 στα Χανιά.
– Την συνεργασία με το Cyprus Comic Con 2019, το οποίο θα φιλοξενήσει περίπτερο με Έλληνες game developers.
– Το event Athens Games Festival 2018, που θα φιλοξενήσει ξανά ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης και θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στο κοινό βρέθηκαν εκπροσώποι από ΜΜΕ, game developers αλλά και φορείς. Προτάθηκε ακόμη και η εντατικότερη εκπαίδευση των μαθητών στο κομμάτι του game development, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος τόνισε την σημασία των video games έναντι των υπολοίπων οπτικοακουστικών μέσων. “Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν οι υπόλοιποι κλάδοι, αλλά θεωρώ τα video games ίσως τον πιο σημαντικό κλάδο αυτή την στιγμή, με την έννοια του ότι είναι άμεσα εξαγώγιμος” τόνισε χαρακτηριστικά.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss