Η Ελλάδα βρήκε τον ήρωά της! Ο Ντάνος έγινε είδωλο

Αυτή η έρμη χώρα έχει μια παράδοση: να ηρωποιεί ανθρώπους που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα στη ζωή τους, να τους κάνει είδωλα, να παθιάζεται μαζί τους, να “σκοτώνεται” στα social media για πάρτυ τους και στη συνέχεια να τους…

δίνει μια και τους ρίχνει από την κορυφή, από μια επίπλαστη κορυφή. Γιατί όταν δεν σκαρφαλώνεις και απλά πετάς για να βρεθείς εκεί, απλά θα πέσεις με το πρώτο σφύριγμα του ανέμου.

Τώρα, όπως όλα δείχνουν ήρθε η σειρά του Γιώργου Αγγελόπουλου ή του Ντάνου, όπως είναι γνωστός. Ένα συμπαθητικό παλλικάρι, που πήγε σε ένα παιχνίδι, τους κατατρόπωσε όλους, αναδείχθηκε νικητής, γέμισε τον τραπεζικό του λογαριασμό και απόψε, αν δεν έχει γίνε μέχρι αυτή τη στιγμή, θα τον υποδεχθούν στο νησί του, στην Σκιάθο σαν ήρωα.

Για του λόγου το αληθές, δείτε την φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και που στην αρχή, νόμιζα ότι μπορεί να ήταν τρολιά. Αλλά μετά θυμήθηκα ότι πίνουν νερό στο όνομά του και βεβαιώθηκα ότι αυτός ο παραλογισμός είναι αλήθεια.

Οκ! Ας θέσουμε το εξής ερώτημα: ποιος είναι ο Ντάνος; Ένα παιδί του λαού, θα απαντήσετε οι περισσότεροι. Ο Ντάνος με κάποιο τρόπο ταυτίστηκε με τους τηλεθεατές, οι οποίοι θεώρησαν μεγάλη αδικία, το ότι τον έδιωξαν από τους Μαχητές και πήγε στους Διάσημους. Θεώρησαν επίσης, αδικία το ότι τον έβγαζαν στον ντάκο, αλλά ευτυχώς οι καλοί τηλεθεατές τον κρατούσαν μέσα.

Εμένα για να σας πω την αλήθεια, ο νικητής του Survivor, δεν μου κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη! Για να μην σας πω ότι με ενοχλούσε η αλλαζονεία του και αυτή η έπαρση που είχε. Οκ, ήταν ένας πολύ δυνατός παίκτης. Και;

Οκ! Πήγε σε ένα παιχνίδι, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και κέρδισε. Κι έχει γίνει χαμός.

Μπορεί να είμαι χαζή και να μην καταλαβαίνω, ότι εσείς, αλλά αναρωτιέμαι ρε φίλε, ποιος είναι ο Ντάνος, που τον υποδέχονται με τιμές στη Σκιάθο; Δηλαδή τι πρόσέφερε ο Ντάνος σε αυτή την έρμη κοινωνία; Ποιο είναι το λιθαράκι που έβαλε για να αφήσει την σφραγίδα του;

Δηλαδή, αν ο Ντάνος ήταν όλη μέρα σκυμμένος πάνω απο μικροσκόπια και αμπούλες αίματος για να βρει το φάρμακο κατά του καρκίνου ή του AIDS, πως έπρεπε να τον υποδεχθεί η Σκιάθος και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα;

Τα παιδιά μας που διαπρέπουν σε μαθητικές Ολυμπιάδες και δημιουργούν από το τίποτα κι εμείς τα έχουμε παρατημένα. Οι φοιτητές μας διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς κι εμείς τους έχουμε χεσμένους.  Τους ανθρώπους που σώζουν ζωές και κάθε πρωί και βράδυ τρέχουν πανικόβλητοι για να μην χάσουν τους ασθενείς τους, τους κατηγορούμε για χίλια δύο πράγματα.

Αλλά για όλους όσοι προσφέρουν κάτι σε αυτή την χιλιόπαθη κοινωνία, τους έχουμε στο περιθώριο. Ενώ κάτι τύπους σαν τον Ντάνο τους κάνουμε είδωλα, τους προσφέρουμε γη και ύδωρ και τους αφήνουμε να πιστεύουμε ότι είναι κάτι. Μετά, βέβαια, τους δίνουμε μια και τους γκρεμίζουμε αλλά και αυτό χαρακτηριστικό μας είναι.

Τον Ντάνο προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός ή πονηρός ή μαλ#%@&ας. Μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος υποκριτής, μπορεί να είνα ο καλύτερος άνθρωπος που θα αγιάσει. Το τι είναι και το τι όχι,  μπορούν να το κρίνουν αυτοί που τον γνωρίζουν και τον έχουν ζήσει.

Εμένα με ενδιαφέρει ότι ο Ντάνος από την Σκιάθο έγινε είδωλο χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγο.

Με ενοχλεί που στήνονται φιέστες για τον νικητή του Survivor. To θεωρώ υπερβολικό και καραγκιοζιλίκι.

Βέβαια, να μου πείτε, είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος; Έχετε δίκιο. Δυστυχώς σε μια κοινωνία, που αποθεώνει την απλησιά και τις κακουχίες, τις πείνες και τις ίντριγκες, το να κάνεις είδωλο τον Ντάνο, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Και όλα αυτά μέχρι τον επόμενο νικητή. Γιατί εκτός από το ότι αχολούμαστε με ανούσια πράγματα, έχουμε και κοντή μνήμη!

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss