Ένα απο τα blaster του Han Solo, πωλήθηκε έναντι 550.000 δολαρίων

Το blaster gun του Han Solo από την ταινία Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi έχει (πλέον) νέο κάτοχο, ο οποίος πλήρωσε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 555.000 δολάριων για να το αποκτήσει, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Julien, με τις εκτιμήσεις μάλιστα να μιλούν για μια τιμή πώλησης  μεταξύ 300.000 και 500.000 δολάριων.

Να θυμίσουμε οτι το συγκεκριμένο blaster gun που χρησιμοποίησε ο χαρακτήρας του Harrison Ford στην ταινία του 1983, ένα BlasTech DL-44, είναι ένα από τα πιο γνωστά όπλα στον κόσμο του Star Wars. Το ψεύτικο πιστόλι περίπου 40 εκατοστών, κατασκευασμένο κυρίως από ξύλο, εκτέθηκε στο κοινό τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη από τον ίδιο οίκο δημοπρασιών αφότου είχε μείνει επί 30 και πλέον χρόνια στα χέρια του James Schoppe, του καλλιτεχνικού διευθυντή της ταινίας αυτής του 1983.

Ο James Schoppe αποφάσισε τελικά να αποχωριστεί το διάσημο πιστόλι που κρατούσε ο Harisson Ford, ο οποίος υποδυόταν τον φανταστικό χαρακτήρα του Han Solo όπως και 40 ακόμη αντικείμενα που έχουν σχέση με την ταινία, όπως ένα τσεκούρι Ewok και σχέδια του σκάφους του Jabba , σύμφωνα με τον Martin Nolan, εκτελεστικό διευθυντή του οίκου.

Το τσεκούρι Ewok πωλήθηκε αντί 11.250 δολαρίων ενώ ένα άλλο σπαθί της ταινίας κατακυρώθηκε αντί 90.624 δολαρίων, διευκρίνισε ο οίκος Julien. Κανένα όμως από τα αντικείμενα αυτά δεν έφθασαν το ποσό που άγγιξε το πιο διάσημο ρομπότ στήν ιστορία του Γαλαξία. Ένα R2-D2 που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα αρκετών ταινιών της κινηματογραφικής σειράς πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss