Ένα τετρακισεκατομμύριο τόνοι διαμαντιών ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του πλανήτη μας

Οι ερευνητές μπορούν να καθορίσουν από τι αποτελούνται διάφορα μέρη που πλανήτη μας, μελετώντας τη σεισμική δραστηριότητα. Ουσιαστικά, τα ηχητικα κύματα που δημιουργούνται από σεισμούς ή ηφαίστεια ταξιδεύουν με διαφορετικές ταχύτητες σε διαφορετικές επιφάνειες βράχων. Έτσι, οι ερευνητές μπορούν να αναλύσουν την ταχύτητα τους ώστε να καθορίσουν τι εμπεριέχεται στο εσωτερικό του πλανήτη μας.

Η γηραιότερη και πιο σκληροτράχηλη περιοχή πετρών στη Γη, τα Cratons, ερευνήθηκαν εξονυχιστικά, με τους ερευνητές να φτάνουν στο συμπέρασμα πως τα ηχητικά κύματα στην περιοχή κινούνται με ταχύτητες που είναι αρκετά χαμηλότερες του προβλεπόμενου. Εντούτοις, σύγκριναν την ταχύτητα αυτή με διάφορα γεωμορφολογικά υλικά και κατέληξαν πως υπάρχει κοίτασμα διαμαντιών σε περίπου 2% περιεκτικότητας στην περιοχή. Αν και το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι ασήμαντο, δεδομένου ότι η περιοχή καλύπτει απίστευτα μεγάλη απόσταση, ίσως και να μιλάμε για ένα τετρακισεκατομμύριο διαμαντιών, 1000 φορές μεγαλύτερο από όσο πιστεύαμε μέχρι πρότινος πως υπάρχει στον πλανήτη μας!

Απ’ ότι φαίνεται, τα διαμάντια δεν είναι όσο σπάνια όσο νομίζαμε. Παρόλα αυτά, η παγίδα της ανακάλυψης είναι πως το κοίτασμα βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος, και με βάση την τεχνολογία που κατέχουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι έως και ακατόρθωτο να εξορύξουμε τους πολύτιμους λίθους στο άμεσο μέλλον.

Πηγή:techgear.gr, news.mit

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss