Ένοχος κρίθηκε ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ σε ποινή φυλάκιση δύο ετών με αναστολή. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ του επέβαλε την ανώτατη ποινή για τη συγκεκριμένη πράξη.

Σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα, ενώ του επέβαλε την ανώτατη ποινή για τη συγκεκριμένη πράξη.

Οι δικαστές καταδίκασαν τον Ανδρέα Γεωργίου για μία από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος που του είχαν αποδοθεί, και συγκεκριμένα γιατί -κατά το σκεπτικό τους- το Νοέμβριο 2010 δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 ως όφειλε. Παράλληλα, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο και πως διατηρούσε θέση στο Δ.Ν.Τ. για λίγους μήνες παράλληλα με τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός που χθες είχε εισηγηθεί την καταδίκη των πρώην επικεφαλής της Αρχής υποστήριξε πως η πράξη της παράβασης καθήκοντος για την οποία καταδικάστηκε, έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.

Να σημειωθεί πως το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωώσει τον Ανδρ. Γεωργίου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις και στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Πλέον το λόγο έχει ο Άρειος Πάγος ο οποίος θα κρίνει αν η υπόθεση θα πρέπει να κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών, που πριν μερικούς μήνες τους απάλλαξε από την κατηγορία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss