Επεισόδια σε Προπύλαια και Σύνταγμα μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων

Λίγο πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επικράτησε ένταση στα Προπύλαια. 
Στη θέα των δυνάμεων των ΜΑΤ, κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Στη συνέχεια, άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους ξήλωσαν λαμαρίνες και μαζί με κάδους έστησαν οδοφράγματα στην περιοχή, ενώ προκάλεσαν φθορές και υποκατάστημα τράπεζας και φωτεινούς σηματοδότες.

Φθάνοντας η πορεία των φοιτητών και μαθητών στην πλατεία Συντάγματος, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Σταδίου, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Στο πέρασμά τους οι νεαροί από την Σταδίου, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών

2.500 αστυνομικοί επί ποδός

Τα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, θα είναι αυστηρά και για τη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, αλλά κυρίως για το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων.

Για τον λόγο αυτό είναι σε επιφυλακή όλη σχεδόν η δύναμη των ΜΑΤ και συνολικά 2.500 αστυνομικοί ενώ ήδη έχουν αρχίσει περιπολίες της Ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν «ύποπτων κινήσεων».

Δείτε τα βίντεο

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss