Έρχεται νέος καύσωνας με 40άρια

Είστε έτοιμοι; Στο κόκκινο ξανά ο υδράργυρος από την Κυριακή! Νέο «μαρτύριο» από εβδομάδα – Τετάρτη με Πέμπτη ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Μετά από μια μικρή ανάσα δροσιάς, μη νομίζετε, ότι γλιτώσατε από το καυτό καλοκαιράκι. Για αυτό λοιπόν, προετοιμαστείτε για μια εβδομάδα «κόλαση»…

Η δροσιά που επικρατεί όλες αυτές τις ημέρες μετά τον ισχυρότατο καύσωνα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, είναι η απόδειξη ότι το μελτέμι στο Αιγαίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δρα ευεργετικά και λειτουργεί ως το απόλυτο φυσικό «κλιματιστικό» για πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Όμως, το μελτέμι σταδιακά θα εξασθενήσει και θα επηρεάσει μόνο τις πολύ ανατολικές και νότιες περιοχές του Αιγαίου και έτσι, αυτή τη φορά, τη «μάχη» φαίνεται ότι θα την κερδίσουν πάλι οι θερμές αέριες μάζες που θα έρθουν από τη βόρεια Αφρική και θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Μεσογείου.

Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο,  από την Κυριακή θα αρχίσει να παίρνει την ανηφόρα η θερμοκρασία και επομένως το τριήμερο Κυριακή – Τρίτη, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 με 39 βαθμούς.

Στους 40 – 41 βαθμούς από Τετάρτη

Από την ερχόμενη Τετάρτη, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, θα έρθουν ακόμη πιο θερμές αέριες μάζες με αποτέλεσμα να βιώσουμε πάλι συνθήκες καύσωνα. Ο υδράργυρος σε περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας θα σκαρφαλώσει στους 40-41°C και ίσως πολύ τοπικά στους 42°C.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss