Έρχεται ξανά καύσωνας μετά την κακοκαιρία

Η πρωτοφανής για την εποχή κακοκαιρία τελειώνει και δίνει εκ νέου τη σκυτάλη στον καύσωνα, που θα επανέλθει τις ερχόμενες ημέρες. Τα παραπάνω αναφέρει στη νέα πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγώντας οτι:

«παρ’ όλο που ακόμη επικρατεί μια σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες που θα σημειώνονται θα είναι αυτές που ορίζει η μέση τιμή για την εποχή».

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου «οι βοριάδες στο Αιγαίο (Μελτέμι) θα πνέουν ισχυροί μέχρι και το Σάββατο» και «αυτός θα είναι και ο βασικός λόγος που οι θερμοκρασίες μέχρι τότε θα κυμανθούν σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την εποχή που βρισκόμαστε». Ωστόσο «από την Κυριακή όμως το μελτέμι θα έχει την τάση να εξασθενήσει με αποτέλεσμα να χάσει την “μάχη” από τις θερμές αέριες μάζες που παραμονεύουν από την βόρεια Αφρική».

To Σάββατο στους 36 με 37°C η θερμοκρασία

«Εκτός από κάποιες μπόρες ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αυριο Πέμπτη στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός», συνεχίζει στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος, τονίζοντας ότι «το Σάββατο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και ενδεχομένως τους 36-37°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές».

Την Κυριακή στους 38-39°C η θερμοκρασία -Από Δευτέρα 40άρια

AdTech Ad
«Λόγω της εξασθένησης των βοριάδων στο Αιγαίο, όπως παραπάνω σας εξήγησα, η Κυριακή θα είναι ακόμα πιο ζεστή ημέρα. Φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C στις ευαίσθητες (ευπαθείς) στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας. Προφανώς και ακόμη δεν θα μιλάμε για συνθήκες καύσωνα αλλά για μια θερμή εισβολή η οποία βέβαια από τη Δευτέρα θα μετατραπεί σε πιθανό καύσωνα», αναφέρει η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο τη Δευτέρα και έτσι θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα στη χώρα μας λόγω των αέριων μαζών που θα προέρχονται από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία και την Λιβύη. Δευτέρα και ιδιαιτέρως Τρίτη (ίσως και Τετάρτη), οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου θα προσεγγίσουν τους 40-41°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανώς τους 42°C σε αυτές που είναι ευπαθείς στη ζέστη.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss