«Εθνική απειλή» ο Στίβεν Σιγκάλ για την Ουκρανία

Μετά τον ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Στίβεν Σιγκάλ προστέθηκε στη «μαύρη λίστα» των προσώπων που απαγορεύεται η είσοδό τους στην Ουκρανία. Ο 65χρονος ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός και αθλητής πολεμικών τεχνών…

η γιαγιά του οποίου ήταν από το Βλαδιβοστόκ, χαρακτηρίστηκε ως «εθνική απειλή» για την Ουκρανία, μετά τη χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας πέρυσι και την υποστήριξή του στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε ότι η απαγόρευση έχει πενταετή ισχύ, σύμφωνα με το περιοδικό Apostrophe, το οποίο δημοσίευσε επιστολή της υπηρεσίας, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ότι «διέπραξε κοινωνικά επικίνδυνες πράξεις… που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της ασφάλειας της Ουκρανίας».

Ήδη, ο Σιγκάλ βρίσκονταν σε μία λίστα ανεπιθύμητων από το 2014 όταν δήλωσε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία ήταν «πολύ λογική» και αργότερα εμφανίστηκε με το συγκρότημά του σε μία συναυλία υποστήριξης των αυτονομιστών της Κριμαίας.

Η Ουκρανία θεωρεί την Κριμαία ως παράνομα κατεχόμενη περιοχή και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε οποιονδήποτε επισκέπτεται την περιοχή χωρίς πριν πάρει άδεια από το Κίεβο.

Το θερμοπολεμικό κλίμα έχει μετατοπιστεί και στον χώρο του πολιτισμού, καθώς η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στην υποψήφια της Ρωσίας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, που ξεκινάει αύριο Τρίτη, Γιούλια Σαμοΐλοβα.

Ο Σιγκάλ είναι προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο και αποκαλεί ως «έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτης». Τους δύο άντρες ένωσε η αγάπη τους για τις πολεμικές τέχνες, με τον Σιγκάλ να δηλώνει ότι θεωρεί «αδελφό» του τον Ρώσο Πρόεδρο.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss