Eurovision 2017: Δεν είναι ότι είμαστε φτωχοί! Απλά, δεν υπάρχει αισθητική…

Αχ! Ήθελα να τα γράψω από χθες το βράδυ, αλλά γέλασα τόσο πολύ – έκλαψα- που δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από την ΕΡΤ για να γράψω τις σκέψεις μου! Τέτοιο θέαμα… Πώς να αντισταθώ; Και μην κρύβεστε, το ίδιο συνέβη και σε σας!

Η ΕΡΤ πραγματικά μας έδωσε ένα καλό λόγο να γελάσουμε το βράδυ της Δευτέρας.

Πήρα λοιπόν παραμάσχαλα το Twitter – να ξέρετε ότι το μεγάλο τηλεοπτικό γλέντι όταν έχει Eurovision, Survivor, The Voice και Rising Star γίνεται εκεί – και άρχισα να παρακολουθώ την διαδικασία για την ανάδειξη του τραγουδιού, που θα στείλουμε στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η παρουσιάστρια της βραδιάς, Έλενα Μπουζάλα. Την κοίταζα, την ξανακοίταζα και νόμιζα ότι μόλις είχε κάνει το νούμερό της στο τσίρκο και πετάχτηκε μια από το studio της ΕΡΤ για να πει ένα γεια.

Μα πραγματικά! Φόρεσε αυτό το άθλιο κοκκινοφούξια σύνολο και βγήκε; Καθρέφτη είχε; Η ενδυματολόγος βλέποντάς την, σκέφτηκε “ουαου!!! Πόσο θεά ενδυματολόγος είμαι;” Η παρουσιάστρια ερωτεύτηκε σφόδρα αυτό το σύνολο; Εκτός, αν κάποιος μανιακός fashion lover της έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και της είπε “Θα βγεις έτσι, αλλιώς θα δεις τα ραδίκια ανάποδα”. Εγώ, ούτε σε αυτή την περίπτωση θα το φορούσα να ξέρετε!

Και τι δεν θα έδινα για να μπω στο μυαλό της, ώστε να διαπιστώσω τι σκεφτόταν την ώρα που ντυνόταν! Η επιτομή της ακαλαισθησίας. Βάλε ένα τζινάκι και βγες, ένα T – Shirt, ένα blazer, ένα νεγκλιζε τελοσπάντων!

Και αφού προσπαθώ να ξεπεράσω το οπτικό σοκ της ενδυμασίας, αρχίζω να παρατηρώ το studio. Πιο μίζερο και φτωχό πεθαίνεις! Και όχι, δεν είναι ότι η ΕΡΤ δεν διέθεσε χρήματα για αυτό το τηλεοπτικό γεγονός – είδαμε και τις σπατάλες του παρελθόντος – είναι ότι η ΕΡΤ, το κρατικό κανάλι της χώρας, δεν έχει καμία απολύτως αισθητική. Θέλει να τα “αρπάζει” από παντού, αλλά να μην προσφέρει το αντίστοιχο.

Και να σας πω και κάτι; Όταν ζητά από το κοινό να ψηφίσει με χρήματα, πρέπει να προσφέρει κάτι πιο ποιοτικό. Και στην τελική, αν δεν μπορείς, να μην το κάνεις. Επιστράτευσε το Internet και άφησε τον κόσμο να ψηφίσει μέσω αυτού. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι από εμάς, όλη μέρα πάνω από έναν υπολογιστή είμαστε και με το κινητό στο χέρι.

Ή αν θέλεις να το κάνεις, κάντο σωστά. Μην ξοδέψεις χρήματα που δεν έχεις, αλλά βάλε λίγη φαντασία. Η αισθητική δεν χρειάζεται μόνο χρήματα. Τουλάχιστον διάβασε τα σχόλια στο twitter και πάρε μαθήματα ρε παιδί μου. Αφού κάθε χρόνο, διοργανώνεις το πράγμα χειρότερα. Μια σταλιά πλατό με δέκα νοματαίους γύρω γύρω να χειροκροτούν. Μα για όνομα πια!

Και έρχεται η ώρα των τραγουδιών! Έχεις ένα φρέσκο πρόσωπο, την Demy. Την φέρνεις στο πλατό και αντί να τραγουδήσει live, προβάλεις τα video που γυρίστηκαν στην Οδησσό; Η ΕΡΤ μας κάνει πλάκα. Δεν λέω… μια χαρά η Οδησσός, αλλά δεν διαγωνίζεται εκείνη στην Eurovision. Γι’ αυτό άλλωστε και τα σχόλια στα social media πήραν φωτιά και μόνο κολακευτικά δεν ήταν.

Και για να σας πω την αλήθεια, τα τραγούδια δεν μου έκαναν ούτε κρύο ούτε ζέστη. Γνώριμος ήχος, χιλιοειπωμένοι στίχοι, τύπου κάπου το έχω ξανακούσει! Αυτό που τελικά αναδείχθηκε νικητήριο, το “This is Love” ήταν ίσως λίγο καλύτερο. Βέβαια, λίγη σημασία έχει η γνώμη η δική μου, αφού στο youtube, κάτω από το συγκεκριμένο videoclip στο κανάλι της Panic Records, τα σχόλια από τους ξένους fans είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά.

https://www.youtube.com/watch?v=sBom9VecMKw

Μπορεί να έχει μια εκπληκτική πορεία το τραγούδι. Και μακάρι να πάει καλά. Βέβαια, δεν θα κοιμάμαι και θα ξυπνάω με αυτό τον καημό, όπως κανένας από μας. Δυστυχώς, υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα στον μικρό παράδεισο της Ελλάδας, που μας κρατάνε απασχολημένους. Μακάρι το ένα και μοναδικό μας προβλημά μας να ήταν η Eurovision.

Το συμπέρασμα όμως από αυτό που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας, είναι, ότι όχι, δεν είμαστε μόνο φτωχοί. Απλά, έχουμε χάσει το μέτρο της αισθητικής. Δεν υπάρχει πια. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο από το κοκκινοφούξια – χαρά της Μοιραράκη – σύνολο της Έλενας Μπουζάλα.

Για σχόλια, κριτική και ό,τι άλλο θέλετε μπορείτε να με ακολουθήσετε στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Εμ πως;

 

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss