Εξκάλιμπερ: 8χρονη “Πεντράγκον” βρήκε σπαθί 1.500 ετών σε λίμνη στη Σουηδία

Ο θρόνος του βασιλιά της Σουηδίας ίσως θα ‘πρεπε να τρίζει μετά από την είδηση ότι μια οκτάχρονη ονόματι Saga (στην ισλανδική και νορβηγική πεζογραφία, saga σημαίνει έπος) τράβηξε από το βυθό μιας λίμνης ένα αρχαίο σπαθί, που χρονολογείται πριν από την εποχή των Βίκινγκ.

Η ιστορία του κοριτσιού κάνει τον γύρο του κόσμου, δεδομένου ότι θυμίζει πολύ και το “έπος” του Βασιλιά Αρθούρου Πεντράγκον και του μαγικού σπαθιού του Εξκάλιμπερ, το οποίο φυλάσσει κατά τον μύθο η Κυρά της Λίμνης.

Η μικρή Σουηδέζα Saga Vanecek βρήκε το καλοδιατηρημένο σπαθί στη λίμνη Vidöstern ενώ βρισκόταν στην εξοχική κατοικία της οικογένειάς της στην κομητεία Jönköping.

Εξκάλιμπερ: 8χρονη
JONKOPINGS LANS MUSEUM

Το σπαθί είχε αρχικά αναφερθεί ότι ήταν 1.000 ετών, αλλά εμπειρογνώμονες στο τοπικό μουσείο πιστεύουν τώρα ότι μπορεί να κατασκευάστηκε πριν από 1.500 χρόνια.

«Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να βρίσκεις ένα σπαθί στη λίμνη» δήλωσε ο Mikael Nordström από το τοπικό μουσείο της κομητείας Jönköping.

Το επίπεδο του νερού ήταν εξαιρετικά χαμηλό εκείνη την εποχή, εξαιτίας της ξηρασίας, κάτι που πιθανόν εξηγεί γιατί η μικρή Saga βρήκε το αρχαίο όπλο.

Εξκάλιμπερ: 8χρονη
JONKOPINGS LANS MUSEUM

»Ένιωσα κάτι στο νερό και το σήκωσα, έπειτα υπήρξε μια λαβή και πήγα να πω στον πατέρα μου ότι έμοιαζε με ένα σπαθί» δήλωσε η Saga σε σουηδικό ραδιόφωνο.

Η ανακάλυψη της Saga οδήγησε το μουσείο και το τοπικό συμβούλιο να πραγματοποιήσουν περαιτέρω ανασκαφές στο χώρο, βρίσκοντας και μια καρφίτσα του 3ου αιώνα μετά Χριστόν.

Το μουσείο της κομητείας Jönköping ανακοίνωσε ότι η έρευνά του στη λίμνη είναι ημιτελής και ακόμα πιο αρχαία αντικείμενα θα μπορούσα να εντοπιστούν.

Πηγή:BBC

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss