The Fate of the Furious – Τρέχει (ακόμα) με 300… στη νέα τριλογία

Ο Dom και η Letty είναι στο μήνα του μέλιτος, ο Brian και η Mia έχουν αποσυρθεί από το “παιχνίδι” μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα και επιτέλους έχουν τη ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Όλοι μοιάζουν να έχουν περάσει σ’ ένα συμβατικό τρόπο ζωής.

Τα πάντα ανατρέπονται όμως όταν η Cipher μπαίνει στη ζωή τους και αποπλανεί τον Dom, αποκαλυπτοντας του ένα θανάσιμο μυστικό που τον κάνει να προδώσει την οικογένεια που έχει αγωνιστεί σκληρά για να προστατεύσει, μυώντας τον στον κόσμο του εγκλήματος με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους. 

Το προ διετίας Furious 7, έφερε το franchise των (ηληκιωμένων πλέον!) ταινιών Fast and the Furious σε ένα νέο επίπεδο, απο πλευράς box office, ωφελημένη, σε ένα μεγάλο μέρος και από τον θάνατο του Paul Walker που έδωσε ένα πρόσθετο συναισθηματικό βάρος στους οπαδούς της και φυσικά την περιέργεια για το πως οι δημιουργοί της σειράς, θα αντιμετώπιζαν μια τόσο μεγάλη απώλεια.

Τώρα και χωρίς την παρουσία του Walker, οι παραγωγοί βρέθηκαν στο σημείο να επανασχεδιάσουν την ιστορία, να αναδιατυπώσουν την χημεία της ομάδας, έτσι ώστε να τροφοδοτήσουν μια νέα (και μάλλον τελευταία) τριλογία ταινιών.

Με τον F. Gary Gray, αυτή την φορά στο σκηνοθετικό “τιμόνι”, ο οποίος έχει γράψει “χιλιόμετρα” με το The Italian Job του 2003, συνεργαζόμενος πάλι με την Charlize Theron και τον Jason Statham, αλλά και τον Vin Diesel, στο αστυνομικό δράμα A Man Apart (2003) και μετά την επιτυχία του βιογραφικού Straight Outta Compton (2015), επιχειρεί να αφήσει το σημάδι του στήν σειρά, αλλά παράλληλα να μείνει πιστός στήν λογική if it ain’t broke, don’t fix it.

Βλέπετε, είτε παρακολουθούμε το όγδοο ή το εικοστό όγδοο μέρος της σειράς δεν έχει και πολύ σημασία από θέμα πλοκής, ο σκοπός είναι η ψυχαγωγία που βγάζουν τα κυνηγητά και οι ατακαδόροι ήρωες που φαίνεται να διασκεδάζουν την όλη κατάσταση περισσότερο από όλους.

Ο Gray περίτεχνα χωρίζει την ταινία σε 3 μέρη, ξεκινώντας απο την πάντα εξωτική και ξεμυαλίστρα” Κούβα, με μια κόντρα, με old school αυτοκίνητα, φόρο τιμής στο origin της σειράς, η οποία αντιπροσωπεύει ιδανικά αυτό που είναι ακριβώς η ταινία: χειροποίητη, έξυπνη, φιλότιμη κι επίμονη, ένα υπέροχο b-movie, όσο κι αν μετά φοράει τα καλά του.

Η δράση στην συνέχεια μας μεταφέρει στήν Νέα Υορκη με μια στιλάτη σεκάνς (πραγματική εφεύρεση), όταν η Cipher παίρνει τον έλεγχο εκατοντάδων αυτοκινήτων που πέφτουν τηλεκατευθυνόμενα από την κορυφή ενός ουρανοξύστη και διαλύουν την μητρόπολη, δημιουργώντας ένα μοναδικό τεστ επιβίωσης.

Η υπόλοιπη ταινία απλώς προσυπογράφει τη φιλοσοφία “bigger is better”, “οδηγώντας” την σε μια ατέλειωτη κορύφωση όπου τα αυτοκίνητα μάχονται ένα πυρηνικό υποβρύχιο στους πάγους της Ρωσίας.

Το όγδοο μέρος της πασίγνωστης σειράς ταινιών, επιστρέφει όμως και με ενισχυμένο cast. Η Charlize Theron βέβαια βρίσκεται στο επίκεντρο, ερμηνεύοντας την Cipher, την πρώτη villain στη σειρά των ταινιών, βγαλμένη απο κάποια ξεχασμένη ταινία, απο το σύμπαν του 007. O Kurt Russell, ξανά στο ρόλο του… “Κανένας”, το χάρηκε πραγματικά με την ψυχή του, ενω οι Dwayne Johnson και Jason Statham, που μοιάζει ν’ απολαμβάνει όσο τίποτα τη φάση, ανταλλάσουν μπουνιές και ατάκες (80ίλας γουστόζικες και ευρηματικές), με την ταχύτητα του φωτός. Ο Vin Diesel ως αρχηγός της Οικογένειας “κρατάει” το τιμόνι της σειράς και με τα δύο του χέρια και μαζί με την παλιοπαρέα Michelle Rodriguez,Tyrese Gibson & Ludacris και την χημεία που έχουν αναπτύξει, τόσα χρόνια, παίζουν εντελώς φυσικά

Το κερασάκι στήν τούρτα, φυσικά, δεν είναι άλλο, απο το cameo της Helen Mirren σ’ ένα ρόλο που καμία άλλη (πολυβραβευμένη, αναγνωρισμένη), ηθοποιός δεν θα μπορούσε να υποδυθεί τόσο σκαμπρόζικα.

Το Fate Of The Furious έχει ως στόχο να γίνει η πιο εντυπωσιακή περιπέτεια που έχουμε δει εδώ και καιρό και σίγουρα το καταφέρνει, με κάθε νέα ταινία του franchise να γίνεται πιο εντυπωσιακή, ενώ σίγουρα και από την συγκεκριμένη ξέρεις τι θα δεις. Για 137 χορταστικά λεπτά… οφείλεται να ξεχάσετε ότι ξέρατε και εφ’ όσον θέλετε να δείτε την ταινία, σίγουρα θα ετοιμαστείτε για ότι πιο εξωπραγματικό έχετε δει. Ναι οτιδήποτε έχετε δει μέχρι τώρα, καθότι ο πήχης σε κάθε ταινία ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

Απολαύστε άφοβα!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss