Φλέγεται το Ισραήλ. Αναφορές για νέα Ιντιφάντα

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών 6 παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

Λίγο αργότερα, μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε την ισραηλινή πόλη Σντερότ, όπως έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό, που δεν διευκρίνισε εάν υπήρξαν θύματα. Πρόκειται για την τρίτη ρουκέτα που ερρίφθη εναντίον του Ισραήλ σήμερα, στον απόηχο της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον 1 Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με Ισραηλινούς στρατιώτες και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «ημέρας της οργής» εναντίον της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ένας δεύτερος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του αργότερα, όπως έγινε γνωστό από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο Μαχέρ Αταλάχ, ηλικίας 54 ετών, “που τραυματίστηκε απόψε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας” απεβίωσε, επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κόντρα.

Μετά την κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, η παλαιστινιακή Χαμάς κάλεσε σε νέα Ιντιφάντα «κατά του σιωνιστικού εχθρού» και σχεόν αμέσως οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Ως απάντηση, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναπτύξει επιπρόσθετες δυνάμεις στην περιοχή και τις επόμενες ώρες ξεκίνησαν οι συγκρούσεις και οι εκτοξεύσεις ρουκετών και πραγματικών πυρών.

«Έχουμε δώσει οδηγίες σε όλα τα μέλη της Χαμάς και σε όλες τις πτέρυγές της να είναι πλήρως έτοιμες για οποιεσδήποτε νέες οδηγίες ή εντολές που μπορεί να δοθούν για να αντιμετωπισθεί αυτός ο στρατηγικός κίνδυνος που απειλεί την Ιεουσαλήμ και απειλεί την Παλαιστίνη», είπε ο Χανίγια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss