Φωτιά στη Λέσβο, κάηκαν σπίτια και οχήματα στο Λαγονήσι (φώτο)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λέσβο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

Την προσπάθεια των πυροσβεστών δυσχέραινε τόσο το δύσβατο της περιοχής όσο και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο σημείο.

Από την άλλη το πύρινο μέτωπο στο Λαγονήσι που προκάλεσε ζημιές σε δύο σπίτια, έκαψε τέσσερα οχήματα και προκάλεσε τον τραυματισμό 3 πυροσβεστών βρίσκεται σε ύφεση. Όσον αφορά στις άλλες δύο φωτιές που ξέσπασαν χθες σε Ακράτα και Νέα Καρβάλη έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Λέσβος: Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική

Αν και η εικόνα η εικόνα της δασικής φωτιάς που ξέσπασε στη Λέσβο είναι καλύτερη το πρωί της Παρασκευής καθώς πλέον έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαου Μπαμπάκου, χθες, στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ προκαλούν ανησυχία. «Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο», συνέχισε.

Σήμερα, στο σημείο παραμένουν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 24 άτομο πεζοπόρο, έξι εθελοντές, δύο οχήματα των ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά, ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα. Παράλληλα, αναμένεται να φτάσουν στο νησί από την Αθήνα πέντε πυροσβεστικά οχήματα.

Η φωτιά πάντως δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυκνοί καπνοί ήταν ορατοί από την παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

Σε ύφεση το μέτωπο στο Λαγονήσι

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι μεταξύ των λεωφόρων Καλυβίων και Αναβύσσου βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Το πέρασμά της ωστόσο ήταν καταστροφικό καθώς προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, τραυμάτισε τρεις πυροσβέστες και έκαψε τέσσερα οχήματα.

Οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν 251 ΓΝΑ με αναπνευστικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας έχει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο άλλος στο στέρνο και το αυτί και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss