Το φθινόπωρο το πρώτο outlet εμπορικό στο κέντρο της Αθήνας

Το πρώτο outlet εμπορικό κέντρο έρχεται στο κέντρο της Αθήνας, μία τάση που έχει μεγάλη απήχηση στις χώρες του εξωτερικού. Η επένδυση αφορά το εμπορικό ακίνητο Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται μεταξύ άλλων το Μουσείο Αυτοκινήτου.

Όπως δηλώνει στο insider.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Νικηφόρος Χαραγκιώνης η επένδυση στο εμπορικό κέντρο προχωράει με ταχείς ρυθμούς και μέχρι το προσεχή φθινόπωρο, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό. Σύμφωνα με τον κ. Χαραγκιώνη, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλες αλυσίδες για την μίσθωση του χώρου ο οποίος θα είναι 8.000 τετραγωνικά μέτρα και θα φιλοξενεί περί τα 50 καταστήματα.

«Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει καλή συγκοινωνιακή πρόσβαση, βρίσκεται στα όρια του δακτυλίου και διαθέτει και έξι υπόγεια επίπεδα parking όπου μπορούν να σταθμεύσουν 800 αυτοκίνητα.», όπως αναφέρει. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τα υπόλοιπα εκπτωτικά εμπορικά κέντρα βρίσκονται στις παρυφές του αστικού ιστού.

«Τα εκπτωτικά κέντρα στο κέντρο της πόλης, είναι μία τάση που συνεχώς κερδίζει την προτίμηση των καταναλωτών σε πολλές χώρες του εξωτερικού και κυρίως στην Αμερική με τον τζίρο να καταγράφει συνεχής άνοδο», αναφέρει ο κ. Χαραγκιώνης στο insider.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για την μετατροπή του εμπορικού κέντρου Capitol σε εκπτωτικό χωριό, βασίστηκε σε δύο παραδοχές: η αγορά των δομημένων εμπορικών χώρων πάει πολύ καλύτερα από τις λεγόμενες «εμπορικές πιάτσες» και το δεύτερο, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των εμπορικών αλυσίδων καθώς τους δίνει την δυνατότητα να «ξεστοκάρουν».

Εκτός από το νέο εκπτωτικό χωριό, ο Όμιλος Χαραγκιώνης, βρίσκεται σε διαδικασία αξιοποίησης και των υπολοίπων ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του, μελετώντας διάφορες επενδυτικές προτάσεις.

Η δημιουργία πάντως του πρώτου εμπορικού εκπτωτικού χωριού , αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές ανακατατάξεις στον εμπορικό χάρτη του κέντρου καθώς θα προκαλέσει μεγάλες πιέσεις στους ισχυρούς παίκτες της αγοράς.

Όσον αφορά το ποιοι τομείς του real estate έχουν προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας, ο κ. Χαραγκιώνης υποστηρίζει ότι και ο τομέας του retail όσο και των γραφειακών χώρων έχουν δυναμική, αρκεί να είναι υψηλών προδιαγραφών και προβολής. Εξίσου σημαντικές είναι και οι προοπτικές των τουριστικών ακινήτων και των φοιτητικών εστιών.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss